Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2015 yılı ilk 9 ayında bütün lastik segmentlerinde gösterdiği başarılı satış sonuçlarıyla net satışlarını yüzde 8,6 artırarak 15,8 milyar Euro’ya yükseltti. Michelin, en büyük artışı yüksek performans, binek ve hafif ticari lastik segmentlerinde gerçekleştirerek Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrek döneminde toplam 5 milyar 309 milyon Euro satış sağladı.

Avrupa lastik pazarı ilk dokuz ayda yüzde 2 büyürken Michelin’in aynı dönemdeki satış hacmi yüzde 2,8 büyüdü. Binek Araç ve Hafif Ticari Lastikleri segmentinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,9 satışlarını artırarak 8 milyar 838 milyon Euro’ya ulaşan Michelin,17” ve üzeri lastik segmentinde yüzde 13 büyüme gösterdi. Kamyon lastikleri segmentinde ise yüzde 3,8 büyüyerek 4 milyar 675 milyon Euro satış kaydetti.

Michelin Grup CEO’su Jean-Dominique Senard Michelin Grup olarak, 2015 yılı için hedefledikleri stratejileri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti. Kış sezonunun gelmesiyle birlikte, bu yıl piyasaya sundukları devrim niteliğindeki kış sertifikalı ilk yaz lastiği Michelin CrossClimate ve kış lastiği Michelin Alpin 5 ile yılsonu hedeflerine başarıyla ulaşacaklarına değinen Senard, Michelin Grup bünyesine kattıkları yeni şirketler aracılığıyla da global lastik sektöründe rekabette ön sıralara yerleştiklerini belirtti.