Konya Milletvekili Cem Zorlu, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın serbestleştirilmesiyle ilgili düzenleme hakkında bilgi verdi.

"Bütünleşik ulaştırma sistemi içinde, demiryolu taşımacılık sisteminin avantajlı yönlerinden daha fazla yararlanılabilmesi için alınması gerekli önlemlerin başında demiryolu taşımacılık sektöründeki mevcut tekelin kaldırılması, serbest, şeffaf ve adil koşullarda rekabetin sağlanması gelmektedir" diyen Zorlu, yeni çıkan kanununla tekelleşmiş olan bir kurumu açığa çıkarmak, daha verimli hizmet sunması için engelleri kaldırmak ve zamanla demiryolu taşımacılığında serbest rekabetle birlikte yaptığı iş türleri arasında demiryollarının lehine olan bir değişim meydana getirmenin amaçlandığını belirtti.

Kanunla demiryollarının yük ve yolcu taşımacılığındaki kalitesinin Avrupa Standartlarına uygun bir hale getirileceğini ifade eden Zorlu, "Yüksek Hızlı Trenle bazı illerimiz birbirine bağlamış ve bağlanmaya devam  edecektir. Bu şanslı illerimizden biri de Konyamız’dır.Yakın bir tarihte Konya - İstanbul arası 5 saatte kat edilecektir" dedi.

Yine bu kanunla rekabetin olduğu serbest bir piyasada yük taşımacılığı yapılabileceğinin altını çızen Zorlu, tüm nüfusa ekonomik bir şekilde ve eşit koşullarda demiryolu ile seyahat etme imkânı verilebileceğini, birbirine yakın yerleşim yerleri arasında günlük seyahat amacıyla yapılan demiryolu taşımacılığının tüm nüfusa düşük ücret karşılığında sunulmasının mümkün olacağını kaydetti. Zorlu "Böylece bölgesel yolcu taşımacılığı gelişecektir. Bölgesel yolcu taşımacılığının gelişmesi ile birlikte yüksek hızlı trenlere erişim imkânları da artacaktır.