Otokar, Kahramanmaraş’taki Hünkar Tesisleri’nde özel toplu taşıma dernek ve işletme sahiplerini buluşturdu. Kahramanmaraş Minibüsçüler Odası Başkanı ve Üyeleri, Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı ve üyeleri ile turizm ve servis taşımacılığı yapan firmaların buluştuğu gecede Otokar adına gecenin ev sahipliğini Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül üstlendi. Yoğun ilgi gören özel buluşmaya katılan 550 kişi, aynı zamanda Otokar’ın en yeni ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldular.

7 metreden 12 metreye kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Otokar, engelli taşımacılığına uygun, düşük işletme giderlerine sahip, dayanıklı ve modern şehirlerin ihtiyaçlarına uygun otobüsler tasarlayıp üretiyor. Tasarım, geliştirme ve üretim kabiliyetlerinin hepsini bünyesinde barındıran Otokar bu sayede müşteri ihtiyaç ve taleplerine en uygun ve hızlı çözümleri araçlarında uygulayabiliyor. Türkiye’nin en modern, dünyanın ise sayılı test merkezleri arasında yer alan Otokar Ar-Ge Merkezi, 2014 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından otomotivde ‘En Başarılı Ar-Ge Merkezi Ödülü’ne layık bulundu. Ayrıca, bu yıl Otokar, Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) belirlediği Türkiye Patent Ligi’nde ilk 5’te yer aldı.

İstanbul’un yanı sıra, Bursa, Samsun, Gaziantep gibi illerde de halk otobüsçülerinin ve belediyelerin tercihi olan Otokar otobüsleri sadece yurtiçinde değil yurtdışında da birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Fransa, İtalya, Almanya gibi Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde otobüs satışlarıyla büyümesini sürdüren Otokar, geniş ürün yelpazesiyle bulunduğu pazarlarda fark yaratmaya devam ediyor. Son olarak Malta’nın toplu taşıma hizmeti için 142 adet otobüs satışı gerçekleştiren Otokar, geçtiğimiz günlerde İtalya’ya da 150nci araç satışını gerçekleştirdi.