Macaristan tarafından verilen 5 bin adetlik geçiş belgesi için UND tarafından üyelerine duyurulan açıklama şöyle:

Bilindiği üzere, Macaristan ile ilgili yaşanan geçiş belge sorununa dair Bakanlıklarımız tarafından yapılan girişimler neticesinde Macaristan Ulaştırma Bakanlığı tarafından sadece Euro 6 araçlar için geçerli olmak kaydıyla 5.000 adet Transit Geçiş Belgesi verileceği bilgisi sektörümüz ile paylaşılmıştır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın Macaristan makamları ile yaptığı görüşmelerde, bahse konu 5.000 adetlik Euro 6 geçerli Macaristan Transit Geçiş Belgelerinin basım süreçlerinin devam ettiği bilgisi elde edilmiştir.
Yine Bakanlığımız tarafından yapılan görüşmelerde de, anılan 5.000 adet Transit Geçiş Belgesinin sadece Euro 6 araçlar için geçerli olduğu ve Euro 6 motor normu altındaki araçların bu belgeleri kullanamayacağı da teyit edilen bir diğer bilgi olmuştur.
Bilindiği üzere, Macaristan topraklarında geçerli geçiş belgesi kullanılmadığı durumlarda, ilgili araca cezai işlem uygulanmakta ve aracın hareketine geçerli bir geçiş belgesi getirine kadar izin verilmemektedir. Bu durum doğrultusunda anılan 5.000 adetlik Euro 6 geçerli Macaristan Transit Geçiş Belgelerinin sadece Euro 6 araçlara kullandırılması ve daha düşük Euro normuna sahip araçların bu belgeleri kullanmaması ve bu hususta sürücülerimizin ve operasyon sorumlularının bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.