TLS Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Aykut Yakalı, İstanbul Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Lojistik Kulüpleri’nin 27 Nisan’da İstanbul’daki Titanic Business Hotel’de organize ettiği Lojistik Sohbetleri’ne konuşmacı olarak katıldı. “Yeni Pazarlar ve Lojistik Stratejileri” başlıklı bir sunum yapan Yakalı, öğrencilere sektörün global perspektifini ve yeni pazarlarda uygulanabilecek stratejileri anlattı

Lojistik öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Aykut Yakalı, önce global ekonomik koşulların karamsar yönlerine odaklı bir tablo çizdi. Ardından, iyimser bakış açısıyla bu tabloyu tekrar ele alan Yakalı, olumlu noktaları gençlerle paylaştı ve mevcut koşullarda sektör ve ülkelerin hangi stratejileri uygulayarak başarıya ulaşabileceklerini, hangi avantajlara sahip olduklarını anlattı. Türkiye’nin bir aktarma merkezi olabileceğini belirten Yakalı, bu avantajın iyi değerlendirilmesiyle dünya lojistik sektörünün belli başlı oyuncuları arasında yer alabileceğimizi kaydetti.

Hayli interaktif bir ortamda geçen, öğrencilerin sorularıyla zenginleşen sunumda Aykut Yakalı, TLS Lojistik’in Asya ülkelerine yönelik yeni “network” projesine de değindi.