Yüzde 70'i yerli imkanlarla olmak üzere prototipi üretilen 8 çeker zırhlı askeri lojistik destek aracı "Derman", 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) ilk kez görücüye çıktı. Seri üretimle Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hizmet vermeye hazırlanan Derman, dik ve eğimli arazi şartlarında hareket kabiliyetine sahip. Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'nin Ar-Ge biriminde prototipi üretilen ve balistik zırh koruma özelliğine sahip olan 8 çeker, 16 ileri tam otomatik şanzıman ve 517 beygir gücüne sahip. Derman, zırhlı araçların, tankların ve mühimmatların harekat bölgesine taşınması, kumanda merkezleri ve benzeri yapıların istenen yerlere götürülmesi ile zarar görmüş araçların kurtarılması amacıyla üretildi.

Radar sistem ve muharebe aracı da fuarda boy gösteriyor

Koluman Otomotiv Endüstri AŞ tarafından üretilen 4 çeker "Kalkan" hava savunma radarı sistem aracı ve 4 çeker "LS A4" taktik tekerlekli muharebe aracı da fuarda boy gösteriyor. Özel Kuvvetler için üretilen "LS A4" ise hafif saldırı aracı olarak fuarda yerini aldı.

Fuarda Koluman’ın savunmadaki gücünü gösterdiklerini ifade eden Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, standımızda hem TSK’nın ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri hem de NATO ordularına yönelik ürünleri tanıttıklarını söyledi. Fuarda gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Saltık, “Standımızda Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i ağırlamaktan şeref duyduk” dedi. Saltık,  fuarın gelecekteki ihracat planları için de kendilerine fırsat sunacaklarını söyledi. 

Fuarın en çok ilgi çeken stantlarından biri olan Koluman standını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Saltık, Koluman Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türkay Saltık, Zafer Özcan ve Kemal Tolga Tekbaşlı eşliğinde ziyaret etti.