Yarışmada Türkiye’yi temsil eden 4 ekipten biri olan Bilkent Üniversitesi’nden İhsan Çulcuoğlu ve Sun Ok, geliştirdikleri ‘Green Led’ Projesiyle üçüncülüğe değer bulundu.

Schneider Electric’in, geleceğin enerji yönetimi uzmanı olacak daha fazla sayıda yetenekli genci cezbetmek üzere düzenlediği Uluslararası Çevreci Şehirler Yarışması 2013 sona erdi. Gençlerin her geçen yıl artan ilgisiyle gerçekleşen yarışmayı, bu yıl Ateneo de Manila Üniversitesi'nden Alyssa Tricia Eloise Vintola ve Lorenz Ray Payonga isimli öğrenciler kazandı. İki öğrenci, Schneider Electric tesislerini gezmek üzere dünya turuna çıkma fırsatı elde etti.

Enerji sektörünün karşı karşıya kaldığı zorluklarla ilgili genç nesillerin farkındalık seviyesini artırmak hedefiyle gerçekleştirilen yarışma, bu yıl ilk kez aralarında Meksika, Kanada, Endonezya, Kore gibi ülkelerin de bulunduğu 10 yeni ülkeye daha açılarak toplam katılımcı ülke sayısı 19’a çıktı.

Kanada, Çin, Hindistan, Meksika, Rusya, Fransa ve Güneydoğu Asya'dan gelen 2’şer kişilik 25 takım, Paris'te Schneider Electric’in konuğu oldu. Yarışmada Türkiye’yi ise 4 takım temsil etti.

Yarışmacılar, 3 gün boyunca, konut, üniversite, ticaret, su ve hastanelerden oluşan beş temel kentsel işkolundan birisi için uygulanabilir enerji yönetimi çözümleriyle ilgili geliştirdikleri fikirleri anlattılar.

Diğer yandan da çeşitli atölye çalışmalarına ve sohbetlere katılma imkânı buldular. Gençler, ziyaret süreleri boyunca, birçok Schneider Electric çalışanıyla da tanışma şansına sahip oldular. Jürinin değerlendirmesi sonucunda kazanan iki kişi, Schneider Electric'in tesislerini ziyaret için bir dünya turu kazandı. Gençler, bu seyahatlerinde grup çalışanları ve yöneticileriyle de tanışma fırsatı bulacaklar.

 

Yarışmada Türkiye’yi temsil eden takımlardan birini oluşturan Bilkent Üniversitesi öğrencileri İhsan Çulcuoğlu ve Sun Ok, geliştirdikleri ‘Green Led’ Projesiyle üçüncülük ödülü kazandı.

Yetenekli gençler yarının şehirlerini tasarlıyor

Schneider Electric İnsan Kaynakları ve İç İletişim Müdürü Aylin Olsun, gençleri ortaya çıkardıkları yenilikçi fikirler sayesinde yeni nesli şehirlerin enerji yönetimine dahil etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Çevreci Şehirler projesi sayesinde, gelecek vaat eden öğrencilerin gerçek örnekler kullanarak ve global enerji problemlerinin farkında olan deneyimli personelle birlikte çalışarak, gelecekteki çalışma hayatlarıyla ilgili bilgi edinmelerine destek olabildiğimiz için gururluyuz. Öte yandan yüzde 50 oranındaki kadın katılımcı sayısı da bu organizasyonu gerçekleştirmekteki hedeflerimizden birisi olan endüstriyel görevlerde çeşitliliği teşvik etmenin önemini vurguluyor” diye konuştu.

3 yılda 3.000’e yakın öğrenci katıldı

Çevreci Şehirler Yarışması’na üç yıl boyunca dünya genelindeki kolejler ve üniversitelerden 3.000'e yakın öğrenci ile 1.600'den fazla katılım gerçekleşti. Schneider Electric, her geçen gün artan uluslararası çekiciliğini doğrulayacak şekilde üç yarışmada da özellikle yeni ekonomilerden öğrencilerin güçlü ilgileriyle karşılaşırken, özellikle Hindistan'dan çok sayıda katılım oldu.

Geçtiğimiz yıl İTÜ Cevher Hazırlama ve İmalat Mühendisliği Çift Ana Dal öğrencisi Cansu Çelik ve İTÜ İmalat ve Makine Mühendisliği Çift Ana Dal öğrencisi Hasan Erdem Harman’dan oluşan ekibin geliştirdiği ‘Şehirde Günışığı’ isimli proje, jüriden büyük övgü toplayarak 2.’lik ödülünün sahibi olmuştu.