Treyler Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, treyler sektöründe KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesinin kendileri için çok değerli bir adım olduğunu ifade etti.

Ekonumi 24'te yer alan habare göre; Treyler Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Türkiye'nin ekonomik anlamda zor bir yılı geride bıraktığını dile getirerek, seçim sonrasında ekonomide bir rahatlama beklenebileceğini, yılın ikinci yarısında ülkenin ekonomik olarak yeniden rayına oturacağını savundu. 

IRAK VE SURİYE BÜYÜK POTANSİYEL BARINDIRIYOR

Ekonomide jeopolitik gelişmelerin önemli olduğuna dikkati çeken Saltık, Türkiye'nin Irak ve Suriye'de belirli ölçüde kontrolü ele almasının yöredeki yatırımcılara büyük fayda sağlayacağını belirterek, Mersin Uluslararası Limanı'nın iç pazarın yanında Orta Doğu ülkeleriyle de ciddi bağlantılarının olduğunu bildirdi. Saltık, Orta Doğu ülkelerine daha fazla mal satılabilmesi, oralarda yatırım yapılmasının herkese fayda sağlayacağını kaydederek, Irak ve Suriye’nin Türkiye’nin komşusu olduğunu ve büyük potansiyel barındırdıklarını anlattı. 

MERSİN LOJİSTİK VE NAKLİYE SEKTÖRÜ BAKIMINDAN ÖNEMLİ

Saltık, Mersin'in lojistik ve nakliye sektörü bakımından önemli bir kent olduğuna dikkati çekerek, Irak ve Suriye'deki ticaret hacminin düşmesi ile birlikte Mersin Uluslararası Limanı ve lojistik sektörünün de etkilendiğini aktardı. Lojistik sektörünün de otomotiv sektörünü etkilediğini vurgulayan Saltık, lojistik sektörünün para kazanamadığı zaman kendilerinin de treyler satamadığını söyleyerek, treylerin satılmadığı için de çelik ihtiyacının sınırlı kaldığını ileri sürdü. Bunun bir zincir şeklinde devam ettiğini aktaran Saltık, bundan dolayı 2019 yılının bölgenin huzura kavuştuğu bir yıl olması temennisinde bulundu. 

KDV İNDİRİMİ SEKTÖR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ, DEĞERLİ BİR ADIM

Otomotiv sektörüne yönelik KDV indirimine treylerin de dâhil edildiğini anımsatan Saltık, özellikle ticari araçlara yapılan KDV indirimini çok önemli bir adım olarak niteleyerek, yıllardır otomotiv sektörünün dışında değerlendirilmemeleri ve otomotiv sektörüne tanınan hakları kendi sektörlerine de tanınmaları yönünde taleplerinin bulunduğunu anlattı. Saltık, son çıkan kararnameyle birlikte treyler sektöründe de KDV’nin yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldüğünü kaydederek, bunun sektör için çok önemli, değerli bir adım olduğunu yineledi. 

İNDİRİMLER SEKTÖRÜN NEFES ALMASINDA ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENİYOR

KDV indirimlerinin sektörün nefes almasında önemli görev üstlendiğini ifade eden Saltık, paranın maliyetindeki artışın, ister istemez harcamaları kısıtladığını, dolayısıyla bu zor dönemin atlatılmasında, KDV indirimlerinin sürmesinin büyük katkısı olacağına işaret ederek, sektör olarak atılan adımları takdirle karşıladıklarını ilan etti. Saltık, Türkiye'nin otomotiv sektöründe büyük bir potansiyel barındırdığına dikkati çekerek, vergi konusundaki pozitif yatırımların pazarın büyümesini beraberinde getireceğini dile getirdi.