Tablet desteği verilen öğrenciler Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın Yamanlar ve Altındağ Etkinlik Merkezlerinden eğitim desteği alan ve bölgedeki devlet okullarına devam eden öğrencilerden seçildi. İzmir’in ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı bölgelerinde konumlanmış olan EÇEV Etkinlik Merkezlerinden, Yamanlar, Bayraklı, Gümüşpala, Soğukkuyu, Altındağ, Gültepe, Toros, Mersinpınar, Çamkule semtlerinde yaşayan yaklaşık 800 çocuk ve aileleri yararlanıyor. Ailelerinin ekonomik ve sosyal olanaklarının yetersiz olması nedeniyle evlerinde bilgisayar, tablet veya internet erişimi bulunmayan öğrencilere öncelik verilen projede, çocukların uzaktan eğitime bağlanarak akademik ve sosyal gelişimlerini sürdürmeleri hedeflendi. Uzaktan eğitime bağlanan çocuklar okul müfredatının yanı sıra, EÇEV’in etkinlik merkezlerinde yıl boyunca gerçekleştirmekte olduğu, salgının başlamasından bu yana çevrim-içi olarak düzenlemeye devam ettiği, sosyal, bilimsel, kültürel, sanatsal etkinlik ve atölyeler içeren etkinlik programlarına da katılma olanağı bulacaklar.

EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI HAKKINDA

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) 1995 yılında, çağdaş ve evrensel kültür değerleri ile donanmış, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve demokrasiye inanan, bilimsel düşünen, sorgulayan, laik ve aydın nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla, yerelde bir çağdaş eğitim seferberliği başlatma ülküsü ile kurulmuştur. Bu vizyon doğrultusunda, İzmir’de kurulmuş ve “kamu yararına çalışan” bir vakıf olarak, her yaştan çocuk ve gencin eğitim ve öğretimleri boyunca en temel insan haklarından olan “eşit ve yetenekleri doğrultusunda eğitim” fırsatlarına erişebilmeleri, çağdaş bilgilerle donanmış, kültürlü, görgülü, becerikli, üretken bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

EÇEV sunduğu, eğitim başarı bursu kültür, sanat, bilim etkinlikleri ve sosyal faaliyetleri içeren kişisel gelişim programları ekonomik, güvenli, konforlu koşullarda barınma (yurt) olanaklarıyla her yıl ortalama 1500 öğrencinin eğitim yolculuklarına destek veriyor.

Gençlere yönelik çalışmalarının yanı sıra, eğitim projeleriyle her sene 1000’den fazla öğretmene mesleki gelişim fırsatı sunarken, aile ve kadın güçlendirme programlarıyla da dezavantajlı bölgelerdeki yetişkinlerin kişisel gelişimlerini sürdürmelerini destekliyor; toplumsal farkındalığın yükseltilmesine katkıda bulunuyor.

Vakıf merkezi İzmir’de olan EÇEV’in, İzmir’in dezavantajlı bölgelerinde iki, Salihli’de bir etkinlik merkezi bulunuyor.

EÇEV, gelecek nesillerin çağdaş bir eğitim sistemi içinde geleceğe hazırlanmasını hedefleyen çalışmalarının tamamını, eğitimde fırsat eşitliği vizyonunu paylaşan bağışçı, destekçi ve gönüllülerinin katkılarıyla gerçekleştiriyor.