Geleneksel, hibrit ve elektrikli araç tahrik çözümleri alanının lider üreticisi Allison Transmission, Birleşik Krallık’ta yangın söndürme ve kurtarma araçları üretimi, servis ve desteğinde lider Emergency One (UK) Ltd. ile stratejik mutabakat anlaşması yaptığını (Memorandum of Understanding-MoU) duyurdu. Anlaşma kapsamında iki şirket, Allison eGen Power™ 100D elektrikli aksı, Emergency One şirketinin itfaiye ve acil durum araç platformuna entegre edecek. Bu anlaşma, Emergency One tarafından şimdiye kadar satışa sunulan araçların yüzde 90’ında Allison tam otomatik şanzıman donanımının kullanıldığı, başarılı bir iş birliğine dayanıyor.

Emergency One Genel Müdürü Mike Madsen, konuya ilişkin olarak; “Allison Transmission ile eGen Power elektrikli akslarının E1 EV platformumuza (“EV0” cihazlarımız) entegrasyonu konusundaki iş birliğimizi resmileştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu, bir yandan emisyonları ve karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan araç performansını artırarak itfaiye ekiplerimizin ve halkın güvenliğini sağlama yolunda atılan bir başka kritik adım. Mevcut spesifikasyonları ve operasyonel performans kriterlerini karşılamakla kalmayıp bunların ötesine geçen elektrikli itfaiye ve kurtarma araçları üretmeye odaklanıyoruz. İster geleneksel dizel yakıtlı araçlarımız ister yeni nesil elektrik tahrikli platformumuz söz konusu olsun, ortak müşterilerimiz güvenilir, uzun ömürlü çözümler bekliyor ve Emergency One ile Allison ortaklığı tam da bunu sağlıyor. Gelecekte de bu taahhüdümüzü karşılamaya devam edeceğimize inanıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

eGen Power 100D elektrikli aks, iki yüksek hızlı elektrikli motoru ve çok vitesli şanzımanı entegre ederek ilave şaft ve destek yapılarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Böylece tekerlekler arasına kolayca entegre edilerek batarya için önemli bir yer avantajı sağlıyor. 536 beygir gücü (400 kw) kesintisiz güç ve 738 beygir gücü (550 kw) pik güç çıkışı ile eGen Power 100D, verimlilikten taviz vermeden yüksek ivmelenme kabiliyeti ve yüksek maksimum hız özelliğine sahip yapısı ile sınıfının en güçlü tahrik çözümlerinden biri oluyor. Bu sayede Emergency One’ın itfaiye ve kurtarma araçları, başarısızlık riskinin olmadığı ve her saniyenin önem taşıdığı bir uygulamada benzersiz performans ve güvenilirlik, hızlı ivmelenme ve manevra kabiliyeti sunmaya devam ediyor.

Allison Transmission EMEA, APAC ve Güney Amerika Satış Başkan Yardımcısı Heidi Schutte, “Dünyanın en güvenilir ve değerli tahrik çözümlerini sunma taahhüdümüz kapsamında elektrikli ürün portföyümüzü genişletmeye devam ederken bu anlaşma, eGen Power ürün portföyümüz için heyecan verici bir gelişme. Emergency One ile Avrupa’daki birçok itfaiye teşkilatı ve kurtarma ekibi de dahil olmak üzere, ortak müşterilerimize inovatif çözümler sunmak için kurduğumuz uzun süreli ortaklığımıza devam ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Allison 3000 Serisi™, Emergency One’ın geleneksel dizel yakıtlı itfaiye ve kurtarma araçlarında standart şanzıman donanımı. Dolayısıyla Emergency One ve Allison şirketlerinin ortaklık kurması ve Emergency One’ın elektrikli itfaiye ve kurtarma kamyonlarına kendini kanıtlamış aynı performans, güvenilirlik ve dayanıklılık seviyesini sağlaması son derece doğal” diye belirtti.