İnci Akü tarafından ortaklaşa geliştirilen bu yeni teknoloji ile atık kamyonlarının, atık toplama kısmının akü ile çalışması sağlanacak. Proje kapsamında geliştirilen Elektrikli Hidrolik Sıkıştırmalı kasalar enerjisini, Türkiye’nin ilk Breeam sertifikalı tesisinde üretilen doğa dostu İnci Battery Traksiyoner akülerden alacak. Mevcut atık kamyonlarında hidrolik sistem, yüksek devirli motor gücüne bağlı olarak çalışıyor ve bu araçların daha fazla yakıt tüketmesine, karbondioksit salınımının artmasına neden oluyor. Atık toplama esnasında ses kirliliği ve karbon salınımı gibi doğrudan etkilerinin yanı sıra motora bağlı hidrolik sistem, atık kamyonlarının geç hareket etmesi ve trafikte sıkışmalar gibi sonuçlar oluşturabiliyor. Profimak firması; katı atık sektörünün teknoloji lokomotifi Altaş Temizlik firması tarafından alınan atık kamyonlarının İstanbul Maltepe ve İzmir Karşıyaka Belediyelerinde şu an faaliyet gösterdiğini belirtti.

“İnci Akü olarak iş yapış anlayışımızın odağında çevre yer alıyor. Geliştirdiğimiz doğa dostu teknolojiler de bu anlayışımızın bir uzantısı” diyen İnci Akü Ar-Ge Müdürü Sibel Eserdağ, Elektrikli Hidrolik Sıkıştırmalı atık kasa projesi için geliştirdikleri ve sektörde bir ilk olan teknolojiden bahsetti:

“3 yıldır süren Ar-Ge merkezi çalışmalarımızın sonucunda geliştirdiğimiz İnci Battery Traksiyoner aküler sayesinde ton başına karbon salınımı % 10 oranında azalırken, gürültü kirliliği 10 desibel daha düşecek. Bu projede bulunmaktan son derece memnunuz, paydaşı olduğumuz proje ile atık toplamada %15 tasarruf sağlanarak, araç başına yılda toplam 3.500lt yakıt tasarrufu yapılabilecek. Bu alanda geliştireceğimiz yeni projeler ve teknolojiler için Profimak ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.