Otokar’ın tasarım ödüllü otobüsleri KENT ve orta boy  otobüsleri Doruk, belediyelerin modern ve çağdaş toplu taşımacılık için ilk tercihleri olmaya devam ediyor. Otokar, son olarak Denizli Belediyesi’nden 57 adet KENT ve 60 adet DORUK olmak üzere toplamda 117 adetlik büyük bir sipariş aldı. Denizli halkını taşıyacak olan otobüsler 2014 yılı ilk yarısı içerisinde teslim edilecek. Siparişin ilk teslimatı ise 19 Mart 2014, Çarşamba günü yapıldı. 18 adet KENT otobüs Denizli Belediyesi’ne teslim edildi.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Denizli Belediyesi’nden alınan sipariş ile ilgili açıklamasında “Denizli şehrimizin her modern şehir gibi toplu taşımada dönüşüm yönünde attığı adımlara Otokar olarak eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Denizli’nin modern, verimli ve çevreci araçlar ile toplu taşımacılık alanında attığı bu önemli adım diğer belediyelere de örnek olacaktır. 2014 yılı ilk yarısı içerisinde Denizli’ye teslim edeceğimiz toplam 117 otobüsümüzün Denizli şehrini daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Siparişe ilişkin ilk teslimatımızı da 19 Mart tarihinde yaptık. 18 adet KENT otobüsümüzü Denizli Belediyesi’ne teslim ettik. 4 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası ve Türkiye otobüs pazarının lideri olarak belediyelerin filolarını yenileyerek toplu taşımada yaptıkları dönüşümlere öncülük etmek bize gurur veriyor. Yüzde 40 gibi rekor bir büyüme ile kapattığımız 2013 yılı ardından 2014 yılının ilk çeyreğinde de böyle büyük ve önemli bir sipariş almak bizi çok mutlu etti. Otokar olarak 2014’te çok daha başarılı bir yıl geçireceğimize inanıyoruz. Denizli Belediyesi’nin bu siparişte bizlere göstermiş olduğu güven için çok teşekkür ederiz” dedi.

Denizli Belediyesi tarafından sipariş verilen KENT ve DORUK otobüslerinin özelliklerinden de bahseden Akgül, “Günümüzde KENT ve DORUK otobüslerimiz, Türkiye’nin yanısıra Avrupa başta olmak üzere yurtdışında da toplu taşımacılıkta kullanılan, tasarım ödüllü otobüsler. Araçlarımız, çevreciliği, modern görünümü, yüksek taşıma kapasitesi ve düşük işletme maliyetleri ile Denizli gibi modern bir kente yakışır niteliklere sahip. Her iki modelde de özellikle engelli taşımacılığında en modern taşıma çözümünü sunuyoruz. Otokar olarak, KENT ve DORUK otobüslerimiz ile Denizli halkına hizmet edecek olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.