Hisse başı esas faaliyet kazancı %14’lük artışla, 2013 yılının ilk çeyreğinde kaydedilen 2012 yılı araştırma ve geliştirme vergi indiriminden elde edilen hisse başı 0.19 dolarlık kar hariç, 1,76 dolara yükselmiştir. 2014 yılının ilk çeyreğinde esas faaliyet gelirleri (GAAP dışı) %12 artarak 2,1 milyar dolara, esas faaliyet karı (GAAP dışı) ise %10,2’ye yükselmiştir. Bu artışlar süregelen güçlü faaliyet performansını yansıtmaktadır. Esas faaliyetlerden elde edilen GAAP kazançları, daha önce açıklanmış, emeklilik planlarında yapılan değişikliklerden kaynaklı 334 milyon dolarlık (hisse başına 0,29 dolar) gayri nakdi yükümlülükleri de içermektedir.

2014 için hisse başı esas faaliyet kazanç beklentisi, 2014 yılının ikinci çeyreğinde geçerli olacak vergi uzlaşmasının sağladığı yarar neticesinde 7,00 - 7,35 dolar aralığından, 7,15 - 7,35 dolar aralığına yükselmiştir. Vergi anlaşmasının sağladığı yarar emeklilik planı giderlerini dengelediğinden, 2014 yılı GAAP hisse başı kazanç beklentisi 6,10 dolar ile 6,30 dolar aralığında olduğu teyit edilmiştir. 2014 GAAP emeklilik maaşı harcaması beklentisi, emeklilik planı yükümlülüklerini yansıtarak 3,1 milyar dolardan yaklaşık 3,2 milyar dolara yükselmiştir. Şirket 2014 karını, faaliyet nakit akışını ve teslimat beklentisini doğrulamıştır.

"Üretim ve geliştirme programlarımız süresince yapılan disiplinli uygulama, böylesine güçlü ilk çeyrek sonuçları ortaya koymuştur” diyen Boeing’in Başkan ve CEO’su Jim McNerney, şöyle devam etti: "Karımızı, esas faaliyet gelirlerimizi ve nakit akışımızı ölçülebilir şekilde arttırdık ve esas faaliyet karımızı genişlettik. Bu mali ve işletim gücü bu çeyrekte, geleceğimize yatırım yapmaya devam ediyorken bile, hisse sahiplerine hisselerin geri alımı ve artan temettüler aracılığıyla üç milyar dolarlık bir getiri sağladı."

McNerney "Yeni yakıt-etkin ticari uçaklarımıza yönelik güçlü talep, küresel savunma, uzay ve güvenlik pazarlarındaki sağlam yerimiz ile kuruluşumuzun müşteri taahhütlerini karşılama, verimliliği arttırma ve bekleyen çok sayıdaki işin karlı bir şekilde teslimatına odaklı yapısına dayanarak yılın tamamı için de tahminlerimiz olumludur.” dedi. 

Bu çeyrekte 1,1 milyar dolar olan faaliyet nakit akışı; ticari uçak üretim oranlarını, güçlü esas faaliyet performansı ile tahsilat ve harcama zamanlamasını yansıtmaktadır. Çeyrek süresince şirket 2,5 milyar dolar ödeyerek 19,4 milyon hissenin geri alımını gerçekleştirmiştir. 8,3 milyar dolarlık geri alım ise önümüzdeki 2-3 sene içerisinde tamamlanması planlanan mevcut geri alım yetkisi çerçevesinde bırakılmıştır.  Şirket ayrıca çeyrek içinde, önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında hisse başı temettülerde yaklaşık %50 artış ile 0,5 milyar dolar temettü ödemiştir. 

Yılın başında 15,3 milyar dolar olan menkul kıymetlerdeki nakit ve yatırımlar, özellikle hisse geri alımları ve muaccel borç ödemeleri nedeniyle çeyrek sonunda 12,2 milyar dolara düşmüştür. Senenin başında 9,6 milyar dolar olan borçlar 8,9 milyar dolara düşmüştür. Bunun başlıca sebebi vadesi gelen ödemeler olmuştur. 

Çeyrek sonunda şirketin toplam rezervi yılın başındaki miktardan az oranda düşüş göstererek 440 milyar dolar olmuştur. Bu rakam çeyrek için verilen 19 milyar dolarlık net siparişi de içermektedir.