Tatil yoğunluğuna uygun ek seferler, takviyeler ve sürekli işleyecek hatlarla bayram seferlerini belirleyen İDO, bu Kurban Bayramı’nda da trafik yoğunluğunun çaresi olacak.

Dış hatlarda ek seferler var

İDO’nun 3 Ekim 2014 Cuma günü başlayan ve dönüş yoğunluğunun yaşanacağı 7 Ekim 2014 Salı gününe uzanan 5 günlük özel Kurban Bayramı programında, hızlı feribot ve deniz otobüsü dış hatlarda 12 ek seferi olacak.

Normal tarifesine ek olarak Yenikapı-Yalova-Yenikapı ve Pendik-Yalova-Pendik hızlı feribot hatlarında 4’er yeni sefer açıklayan İDO, yine yoğunluğun yaşandığı Yenikapı-Bursa-Yenikapı hızlı feribot hattında da 2 ek sefer belirledi. İDO, bayram yoğunluğu nedeniyle, Yenikapı-Bandırma-Yenikapı ve Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa/Yenikapı-Bostancı hatlarında da 1’er ek sefer gerçekleştirecek.

Toplam 2500’e yakın sefer

Beş gün boyunca, dış hat hızlı feribot seferlerinde yaklaşık 350, dış hat deniz otobüsü seferlerinde 132 ve iç hat deniz otobüsü seferlerinde yaklaşık 180 sefere ulaşacak olan İDO, 1.800’e yakın araba vapuru seferiyle birlikte toplam 2.500 civarı sefere ulaşacak.

Eskihisar-Topçular’da doldur-boşalt yöntemi

Bayram dolayısıyla yoğunluğun en fazla hissedileceği Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında kesintisiz bir şekilde doldur-boşalt yöntemiyle çalışacak olan İDO, yolcuları için hem zaman tasarrufu sağlayacak hem de milim milim ilerleyen trafikteki akaryakıt israfının önüne geçecek.

İDO, tüm hatlarında 1.5 milyonu aşkın yolcu ve 200 bine yakın araç kapasitesi sunarak, yolcularının hızlı ve güvenli ulaşımlarını sağladığı, trafik keşmekeşinden mümkün olduğunca uzak kalmalarına yardımcı olan bir program uygulayacak.