Yolcularına, avantajlı, hızlı, konforlu ve güvenli yolculuklar sunan İDO, 15 Haziran itibariyle “2015 Yaz Tarifesi” ne geçiyor. Okulların açılış ve kapanış tarihleri, Ramazan ayı ve Yaz mevsiminin yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenen seferler, 15 Haziran - 13 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak.

Yaz sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı tatili için, arife gününden başlayarak, 16 Temmuz Perşembe - 19 Temmuz Pazar tarihleri arasında Ramazan Bayramı Tarifesi uygulayacak olan İDO, bayram boyunca yaşanacak trafik yoğunluğunun da önüne geçecek.

Tüm hatlarında tatil yoğunluğuna uygun değişikliklere giden İDO’nun, yaz tarifesinde, Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Bursa (Güzelyalı) hızlı feribot hatlarındaki sefer sayısı karşılıklı 12’ye çıkarılıyor.

Pendik-Yalova hattında yapılan düzenleme ile 06.00-12.00 ve 14.00-22.45 saatleri arasında 75 dakikada bir sefer düzenlenirken, Cuma-Cumartesi-Pazar günleri 13.00 seferi, Cuma-Pazar günleri 01.00 seferinin eklenmesiyle sefer sayısı karşılıklı 32’ye çıkarılıyor.

Yenikapı-Yalova hattı

İDO, yolculardan gelen yoğun talep doğrultusunda Yenikapı-Yalova hattında sefer sayısını karşılıklı 18’e çıkarıyor. Yaz tarifesinde toplam sefer sayısı 1.274’ten 1.504’e çıkartılırken, sabah saat 07:45’ten başlayıp gece saat 23:45’e kadar karşılıklı olarak her 75 dakikada bir sefer gerçekleştiriliyor.

İDO ile İstanbul-Yalova feribot seyahati 75 dakika sürerken, karayolu ile aynı yol 195 dakikada alınabiliyor. İDO, 120 dk‘lık süre avantajıyla birlikte 10 TL’den başlayan yolcu, 49 TL’den başlayan araç fiyatlarıyla da cazip seyahat imkanı sunuyor.     

Ada İskeleleri de Yaz Sezonuna Hazır

Dış hatlardaki bu dönüşümle birlikte, İDO’nun iç hat seferlerindeki önemli iskelelerinden olan Ada iskelelerinde de gerekli güçlendirme ve bakım onarım çalışmaları tamamlanmak üzere…

Geçtiğimiz aylarda, yapılan inceleme ve ölçümlerle hazırlanan teknik raporlarda “güçlendirme çalışması”na ihtiyaç olduğu belirlenen iskelelerde, bakım onarım çalışmaları yapılmış, İDO’nun Bostancı-Adalar ve Kabataş-Adalar seferleri yapılamamıştı. Bakım onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, iç hat deniz otobüsü seferleri tekrar yapılmaya başlanacak.

Yaz aylarında yoğunlaşan Ada hattındaki talebi karşılamak amacıyla deniz otobüsleri ile hafta içi 34, hafta sonu toplam 20 sefer gerçekleştirilecek.

Avşa’da Ekspres seferler

Öte yandan İDO, yoğunluğun en üst seviyede olduğu yaz döneminde yolcularını rahat ettirecek önlemlerini geliştirmek için Marmara Adası ve Avşa’ya yapılan deniz otobüsü seferlerini de artırıyor. Yaz tarifesi ile birlikte Cuma ve Pazar günleri karşılıklı 12 sefer ile tatilcilere kolay ulaşım imkanı sunulacak.

Bu doğrultuda; haftanın 7 günü 08.00 İstanbul kalkışlı Avşa, 12.15 Avşa kalkışlı İstanbul ekspres seferler düzenlenecek.

Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü hattında ise, yerel temsilcilikler vasıtasıyla gelen bölge halkı talepleri göz önünde bulundurularak 22 Mayıs 2015 Cuma tarihinde başlayan seferler yolculardan yoğun talep görmüş olup, yaz tarifesiyle birlikte haftaiçi ve Cumartesi günleri sefer sayısı 6’ya, Pazar günleri ise 7’ye çıkarılıyor.

Aynı şekilde, Kadıköy - Yenikapı - Armutlu Tatil Köyü - Armutlu hattına Kumla güzergâhı eklenerek Cuma ve Cumartesi günleri karşılıklı 8, Pazar günleri ise karşılıklı 6’şar sefer gerçekleştirilecek.

Marmaray’ın Yenikapı - Taksim ve Yenikapı - Havalimanı bağlantısının hizmete girmesiyle birlikte yoğun talep artışı yaşanan Kadıköy - Yenikapı  -  Bursa deniz otobüsü seferleri artırılarak hizmet vermeye devam edecek.

Arabalı vapur hatlarında yeni düzenleme

İDO, deniz otobüsü ve hızlı feribot hatlarının yanı sıra, araba vapuru seferlerinde de yaz aylarına uygun değişikliklere gidiyor.

Sirkeci - Harem araba vapuru hattı seferleri, hafta içi yoğun saatlerde doldur - boşalt sistemi ile 22.30'a kadar, Cumartesi günleri ise 07.00-21.30 saatleri arasında 30 dakika aralıklarla düzenlenerek, yoğun kent trafiğinin rahatlatılması hedefleniyor.

Eskihisar – Topçular araba vapuru hattında ise her gün 24 saat kesintisiz olarak düzenlenen seferler, aynı şekilde doldur - boşalt sistemi ile devam edecek.

Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem arabalı vapur hatlarında başlatılan HGS (“Hızlı Geçiş Sistemi”) gişe geçişlerindeki sürelerin daha da kısalması bekleniyor.