Yeni ürün KIT QCS sayesinde treylerin tentesinin 35 saniyede açılıyor, ürünlerin montajı ise 4 saat sürüyor.TSE Genel Müdürü Cihanser Çelik, piyasada taklit ürünlerin çoğaldığını işaret ederek bu konuda müşterileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hızlı yan tente pazarında Avrupa’nın en çok satan ürünlerinden biri olan TSE QCS Türkiye pazarında da yoğun ilgi görüyor. Yan tentenin komple hızlı ve kolay bir şekilde açılıp kapanmasını sağlayan bu sistemde 60 cm aralıkla üstte ve altta işleyen QCS destekleri yan tente ile birleştiriliyor.

TSE’nin Türkiye çapındaki bütün bayilerinde satışa sunulan TSEQCSağırlıklı olarak meşrubat kasalarında kullanılıyor. Rahat tutma yerleriyle hızlı operasyon imkanı sağlayan QCS destekleri bilya yataklı çelik rulmanlar sayesinde uzun kullanım ömrü sunuyor. Yük emniyetinin tavana ve zemine doğru hareket eden delikli raylardaki engelleme çubukları vasıtasıyla sağlanan GCS’ta ihtiyaç duyulması halinde destekler alt hareket rayındaki revizyon parçaları ile değiştirilebiliyor. Yükün yana kaymasını engellemek için ise standart olarak entegre edilmiş çerçeve profilindeki palet durdurucu bulunuyor.

Montajı yapılan TSEQCS ile VDI 2700’e göre içecek sertifikasının da sunulduğunu ifade eden TSE Türkiye Genel Müdürü Cihanser Çelik, TSE ürünlerininpratik montaj ile bir araya getirildiğini de vurguladı.

Taklit ürünler konusunda uyarılar

TSE Genel Müdürü Cihanser Çelik, piyasada taklit ürünlerin çoğaldığını işaret ederek bu konuda şu bir uyarılarda bulundu:  “Taklitlerimizin çoğalması, ne kadar kaliteli ve dünya piyasasına uygun ürünler ürettiğimizi gösteriyor. Çünkü kötü bir malın taklidi olmaz. Yalnız bir korkumuzu da söylemeden geçemeyeceğim. KIT Floor (kendini taşıyan cıvatalı çelik platform) bu ürünümüzü taklit eden firmaların kullandığı cıvataların hiç bir testten geçmeyerek montajda kullanılması, kısa bir süre sonra bu birleştirme elemanları yüzünden cana ve mala gelebilecek büyük problemler yaşanabilir.  Bu örnekleri Avrupa’da da gördük. Bu şasiyi üretmek isteyen yine dünyaca tanınmış firmalar birleştirme problemleri yüzünden başarısızlığa uğrayıp vazgeçtiler. Şunu belirtmek isterim ki bu sistemdeki ana öğe olmazsa olmazı birleştirme cıvatalarıdır. Bizim kullandığımız birleştirme cıvatalar uzun yıllar Ar-Ge çalışması yapıldıktan sonra kullanılmaya başlandı. Maliyeti çok yüksek olan bu birleştirme elamanları patentlidir.”

Yeni ürün olarak pazara sunulan KIT Small (Alüminyum açık kasa ve yan kayar çatı sistemi) ve KIT QCS (hızlı açılır Yan Tente) ürünlerin de bütün testlerden başarıyla geçtiğini ve gerekli sertifikaları da aldığını belirten Cihanser Çelik, KIT Small’in kendi segmentinde rakipsiz olacağına inandıklarını söyledi.