Koç Holding’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada 1 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek Olağan Genel Kurul Toplantısı itibarıyla Cenk Çimen’in emekliliği ile boşalacak olan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanlığı görevine Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün atanacağı duyuruldu. Haydar Yenigün’ün yerine Operasyonlardan Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Güven Özyurt atandı. Cem Temel ise Operasyonlar ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcılıklarının birleştirilmesi sonucunda yeni oluşturulan Operasyonlar ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu yaptığı değerlendirmede otomotiv grubundaki bu önemli atamanın hayırlı olmasını dilerken, “Bu vesileyle bir kez daha Cenk Çimen’e uzun yıllardır Topluluğumuza sağladığı kıymetli katkılar ve başarılı çalışmaları için teşekkür ederim. Bu bayrak değişiminde görevi üstlenen Sayın Haydar Yenigün, Ford Otosan’a 35 yıldır büyük emek ve katkılar sağladı. Şirketimizin yurt içinde ve yurt dışında büyümesinde, stratejik yatırım hamlelerinde ve gelecek vizyonunda önemli görevler üstlendi. 1 Nisan itibarıyla Haydar Yenigün, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanlığı’na atanırken, yeni dönemde Topluluğumuzun otomotiv sektöründeki faaliyetlerine daha geniş bir görev alanında liderlik edecek. Ford Otosan Genel Müdürlüğü’ne ise hali hazırda Ford Otosan Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Güven Özyurt atanacak. Bu vesileyle Güven Özyurt’u da kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Koç Topluluğu olarak otomotiv sektöründe büyümeyi ve güçlenmeyi sürdürecek yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu önemli değişimin Topluluğumuza hayırlı olmasını dilerim.”

Haydar Yenigün kimdir?

Haydar Yenigün, iş yaşamına 1987 yılında Ford Otosan’da üretim departmanında mühendis olarak başlamıştır. Askerlik sonrası 1992-1997 yılları arasında Proje Mühendisi olarak çalışmalarını sürdürmüştür. 1998 yılında Ford Otosan Kocaeli Fabrikası projesinde Proje Lideri olarak görev yapmaya başladı. 1999 yılında Kocaeli Fabrikası Kaynak Alan Müdürü olarak atanmıştır ve bu görevi 2007 yılına kadar sürdürmüştür. 2007 yılında Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı - Kocaeli Fabrika Müdürü olarak atanmıştır. 2012 yılından bu yana Ford Otosan’da Genel Müdür görevini sürdürmektedir. 1964 İstanbul doğumlu olan Haydar Yenigün, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde 1987 yılında tamamladı. 

Ford Otosan’a 1990 yılında mühendis olarak katılan Özyurt, ürün geliştirme, servis ve kalite mühendisliği, ihracat ve satış planlama, Kocaeli fabrikaları proje liderliği, malzememe planlama gibi birimlerde çeşitli görevler üstlendikten sonra 2010 yılında Malzeme Planlama ve Lojistik Genel Müdür Yardımcılığına, 2014 yılında Satın Alma Genel Müdür Yardımcılığına ve en son Temmuz 2019’da Operasyonlar Genel Müdür Yardımcılığına atandı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan Özyurt, İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi Programını ve Harvard Business School İleri Yönetim Programını tamamladı.

Ford Otosan’ın Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcısı görevini halen sürdüren Cem Temel, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Operasyonlar ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcılıklarının birleştirilmesi sonucunda yeni oluşturulan Operasyonlar ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Temel, 1993 senesinde mühendis olarak kalite biriminde Ford Otosan’a katılmış, pres ve takım-kalıp birimlerinde çeşitli yöneticilik rolleri üstlendikten sonra 2013 yılında Gölcük Fabrika Müdürlüğüne, 2016 yılında Kocaeli Fabrikaları ve Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcılığına ve en son olarak Temmuz 2019’da Yeni Projeler Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Temel, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü mezunu olup, İstanbul Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans derecesine sahip.