Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "18 ayda 18 proje" sloganıyla başladığı çalışmalar kapsamında hazırladıkları uçak, gemi ve tren kütüphanelerin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Kurdukları farklı kütüphaneler ile Çankırı'daki okuma oranını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Dinç, çocuklar için okuma alışkanlığını daha zevkli hale getirme gayretinde olduklarını bildirdi.

Önceki aylara İstanbul'dan satın aldıkları 375 kişilik Airbus A300 modeli uçağı kütüphane olarak hizmet vermek üzere restore ettiklerini anlatan Başkan Dinç, ayrıca Çankırı'da bulunan 12 okula modern kütüphaneler kurduklarını anlattı.

Dinç, 3 farklı uygulama ile klasik kütüphane anlayışının dışında özel tasarımlı kütüphaneleri hizmete sunarak çocukları farklı ortamlarda kitap okumaya özendirme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Uçak Kütüphanenin yanı sıra gemi ve tren kütüphaneleri de kuracaklarını ifade eden Başkan Dinç, "Çocuklarımızın keyifli ve farklı bir ortamda okuma alışkanlığını kazanmaları için uçak, tren ve gemi kütüphanesi projeleri gerçekleştirdik. İlk olarak İstanbul'dan satın aldığımız uçağı Kent Park alanına getirdik ve dizayn çalışmalarını tamamladık.

Şimdi de uçağın içini kütüphane olarak şekilde restore ediyoruz. Bu farklı proje ile hem herkesin dikkatini çekeceğiz, hem de daha düşük maliyetle kütüphane kurmuş olacağız. Bu uçak büyüklüğünde bir kütüphane inşa etmeye kalksak, 1 milyon liradan aşağı tutmaz, ama biz bu uçağı 300 bin lira gibi bir maliyetle kütüphane haline çevirdik.

Ayrıca Devlet Demir Yolları ile yaptığımız anlaşmayla lokomotif ve vagon satın aldık. Tren kütüphanesi de gerekli restorasyonun ardından tamamlanıp çocuklarımızın hizmetine sunulacak. Son olarak gerçekleştirmeyi planladığımız gemi kütüphanesi için de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Dinç, projelerin hayata geçirilmesinin ardından Çankırı'daki okuma oranının artacağını sözlerine ekledi.