Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, trafik kazalarına bağlı ölüm ve yaralanmaların azaltılması için 2011-2020 dönemini “Yol Güvenliğinde Eylem 10 Yılı” olarak ilan etti. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle yürütülen “Güvenli Trafik Projesi” ile emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması ve hız kısıtlamalarına uyulması hedefleniyor.

Projenin uygulanacağı dört pilot bölgeden biri olan Kocaeli’de ilk adım, düzenlenen basın toplantısıyla atıldı. Wellborn Hotel’deki toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Güni, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Vursavaş, DSÖ Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Serap Şener ve Küresel Yol Güvenliği Ortaklığı Temsilcisi Filiz Hösükoğlu katıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda proje kapsamında uygulayıcılara ve kamu çalışanlarına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra medya mensupları için medya eğitimi düzenleneceği bilgisi verildi. Aynı zamanda halka yönelik farkındalık yaratma çalışmalarının da gerçekleştirileceği ifade edildi.

Basın toplantısında alkol gözlüğü, emniyet kemeri deneyimletme ve devrilme simülatörleri ile katılımcılara eğitim verildi.

Shell, “Yaşama Sözümüz Var” diyerek Güvenli Trafik Projesi’ne destek veriyor

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Türkiye’de 90’ıncı yılını kutlayan Shell’in ‘Yaşama Sözümüz Var’ sloganı altında projeye katkı sağlayacağını belirterek şunları söyledi:

“Shell için emniyet vazgeçilmez bir önceliktir. Faaliyetlerimizde, çalışanlarımızın ve tüm iş ortaklarımızın emniyet kurallarını uygulamasını gözetiyoruz. İnsan hayatına verdiğimiz değer bizi bu konuda aktif olarak çalışmaya teşvik ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde emniyet kemerinin hayati önemi, güvenli sürüş gibi konularda yürüttüğümüz bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarına son iki yılda 95 bin sürücü katıldı. Bu çalışmalarımızla ‘Yol Güvenliğinde Eylem 10 Yılı’ programına katkı sağlıyoruz. Kocaeli, Shell faaliyetleri içinde büyük bir öneme sahip. Derince tesisimizden 46 ülkeye madeni yağ ve gres ihracatı gerçekleştiriyoruz. Kocaeli’de başlayan Güvenli Trafik Projesi’ne verdiğimiz destek, 90 yıldır kararlılıkla sürdürdüğümüz değer yaratma anlayışımızın güzel bir örneğini oluşturuyor.”

Eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek

Kocaeli’de yol emniyeti projesi kapsamında, sürücü kurslarındaki öğretmenlere ve ilk öğretim öğrencilerine yönelik yol emniyeti eğitimi çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu çalışmalarda gönüllüler görev alacak. İletişim çalışmalarıyla da, kısa mesafeli yolculuklarda ve arka koltukta da emniyet kemeri takılması çağrısında bulunulacak.

Ayrıca tüm Türkiye genelinde Shell istasyonlarında özel afişler ve broşürlerle emniyet kemeri konusunda bilinçlendirme çalışması yürütülecek. “Arka Koltukta Emniyet Kemerinizi Takın. Yaşama Sözünüz Olduğunu Unutmayın ve “Kısa Mesafede Emniyet Kemerinizi Takın. Yaşama Sözünüz Olduğunu Unutmayın yazılı çıkartmalar dağıtılacak.