Her yıl Mart ayında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen otomobil fuarı bu yıl, yüzde yüz yerli ürünler kullanılarak üretilen işadamı Erbakan Malkoç’un iç ve dış tasarımını gerçekleştirdiği araçlara da ev sahipliği yaptı. 17 Mart tarihine kadar ziyaretlere açık olacak fuarda Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan Dizayn Vip’in standını da ziyaret etti. Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç ile özel olarak görüşen Bakan Çağlayan, Türk tasarımı araçları görünce hayranlığını dile getirdi. 

Firmaların yüksek teknolojiyle üretilmiş yeni araçları hakkında bilgi alan Çağlayan; “Türkiye’ye güvenmiş, yatırım yapmış olan firmalarla beraber onları ziyaret etmek, cesaret vermek amacıyla fuara katıldım. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi marka denildiğinde Türkiye, Türkiye denildiğinde ise o markayı çağrıştıracak bir yerli otomobil arayışı içindeyiz" açıklamasında bulundu.

Dizayn Vip Almanya Distribütörü olan dünyanın en iyi Tuning şirketlerinden biri olan MTM Klassen Dizayn; Cenevre Otomobil Fuarı’na Dizayn Vip’i temsilen katılarak Türk tasarımı araçları görücüye çıkardı. Araçlar Türkiye’de hazırlanıp fuar için Cenevre’ye gönderildi. 2013  yılında otomotiv ile ilgili önemli diğer fuarlara da katılacak olan Dizayn Vip dünyada tanınarak büyümeyi sürdürüyor.

KENDİ OTOMOBİL MARKAMIZI OLUŞTURMAK HAYAL DEĞİL…

Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç: “Sayın Bakanımızın  standımızı ziyaret etmesi beni ve ekibimi çok gururlandırdı. Umarım önümüzdeki süreçte sayın Bakanımızın hayali olan yüzde yüz Türk yapımı otomobilleri de Cenevre Fuarı’nda sergileme fırsatı bulabiliriz. Bu kadar çok yol almışken kendi otomobil markamızı oluşturmak artık bir hayal değil. Dünyada önemli bir yere sahip olan bu fuara katılmak hem bizim hem de ülkemiz için büyük önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.