Uluslararası alanda lojistik çözümler sunan ve operasyonlarını çevreci bir yaklaşım çerçevesinde gerçekleştiren Batu International Logistics, İTÜ Güneş Arabası Ekibi (İTÜ GAE) tarafından geliştirilen güneş enerjisiyle çalışan otomobil projesine destek verecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin güneş enerjisiyle çalışan ilk aile otomobili olma özelliği taşıyan “Aruna” adlı otomobil yola çıkmaya hazırlanıyor. Sıfır emisyonla çevreye zarar vermeden ulaşım sağlamayı amaçlayan ve tam dolu batarya ile 700 Km’lik menzile sahip olan otomobil, Ağustos ayında 26 şehir ve 6 bin kilometreyi kapsayan bir Türkiye turuna çıkacak.

En fazla yol katedilen sektör olarak öne çıkan lojistik sektöründen de projeye destek geldi. Sektörün hızlı büyüyen şirketlerinden Batu International Logistics, projeye sponsor olarak destek verecek.

Çevreci teknolojilerin geleceğimiz için önemine değinen Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, güneş enerjisiyle çalışan otomobil fikrinin hem çevre, hem de gelecek açısından oldukça önemli olduğunu, projenin sonuna kadar destekçisi olacaklarını belirtti.

Taner Ankara şöyle devam etti:

“Yollarda en çok zaman geçiren sektör olarak çevreye verdiğimiz zararı en aza indirmek için çalışmalar yapıyoruz. Batu International Logistics olarak, her zaman çevreci bir yaklaşım içinde olduk. Karbon emisyon oranlarını en aza indirmek adına 2015 içinde hizmet vermeye başlayacak olan yurt içi taşımacılık şirketimizin araçlarının CNG donanımına sahip olması adına da AR-GE çalışmaları yapıyoruz.”