Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üniversite gençliğini desteklemek ve geleceğin mühendislerine staj, deneyim ve gelişim imkanları sağlamak amacıyla Sakarya Üniversitesi ile masaya oturarak bir işbirliği protokolü imzaladı.

Sakarya Üniversitesi’nde, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer’in katılımı ile imzalanan protokol pek çok gence fırsat kapısı açacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, ilk kez gerçekleştirdikleri bu işbirliğini Sakarya Üniversitesi ile gerçekleştirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Otomotiv sektöründeki farkımızı ve başarımızı, her alanda hissettirmek ve artı değerlerle toplumumuza katkıda bulunmak en önemli hedeflerimizden biri. Gençlerimize, onların fikirlerine değer veriyoruz. Üniversite gençliğimize katkıda bulunmak, onların kariyerlerinde eğitici, destekleyici bir kurum olarak yer alarak, öğrencilerimize geleceğin kapılarını açmak her şeyden önce vazifemiz ve sorumluluğumuz. Bu bakış açısıyla ilimizin güzide üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ile yaptığımız temaslar neticesinde bugün bu işbirliği protokolünü imzalamaktan mutluluk duyuyorum. Başarılı ve güzel bir başlangıç olması temennisi ile hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Özellikle otomotiv sektöründe teknik eğitime ve teknolojinin değişimine ayak uyduracak gençlerin  kariyerlerine katkıda bulunacak olan işbirliği,  öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkartmaları için de önemli bir fırsat olacak.

Konuyla ilgili olarak Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas ise, “Sakarya Üniversitesi olarak Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında yaptığımız uygulamalar çok güzel sonuçlar vermektedir.  Toyota ile imzalayacağımız bu protokol de üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme konusunda önemli adım olacaktır.

Otomotiv sanayinin devlerinden biri olarak öncelikle bulunduğu bölgedeki üniversite ile bu birlikteliğe start veren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üniversitenin mühendislik bölümlerinde staj yapması öngörülen adaylar için bu imkanı sunuyor. Özellikle makine, endüstri, elektrik-elektronik ve metalurji bölümlerinden öğrenci alımının hedeflendiği işbirliğinde, uzun dönemli mesleki stajlar söz konusu olduğundan öğrencinin performans ve adaptasyonun yanı sıra kurumun ihtiyaçları doğrultusunda iş imkanlarının değerlendirilmesi de söz konusu olabilecek. Protokol çerçevesinde fabrika ziyaretleri, konferans, seminer, temalı çalıştaylar gibi pek çok konuda karşılıklı işbirliği sağlanacak