Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 5-8 Haziran 2014 tarihlerinde arasında gerçekleşen WIN (World of Industry) fuarına katılan Kardex Remstar, sergilediği ürünlerle fuar ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazandı. Kardex Remstar, fuara Kardex Shuttle XP 500, Sorter ve Intertex ürünleriyle katıldı.

Fuarda sergilenen ürünlerden Shuttle XP 500, tüm sektörlerdeki şirketlerin iş süreçlerini kolaylaştıracak yüksek yoğunlukta depolama imkanı sunuyor. Shuttle XP serilerindeki tüm modeller, hızlı sipariş toplama, dar alanda yüksek alan ve hacimli depolama ile kullanıcılarına maliyet avantajı sunmakta. İnsanların değil malzemelerin insanlara erişmesi adına kullanıcı dostu bir ürün olan Shuttle XP 500 ile depolanan malzemeler, yerleştirme asansöründen ergonomik olarak çıkarılıp erişim kapısına getiriliyor. Tüm Shuttle XP modellerinde bulunan en son kontrol sistemi olan Kardex Remstar Logicontrol sistemi, hem basit depo yönetimi için kullanılıyor, hem de Logicontrol ERP sistemlerine bağlanmak için gereken ara yüzleri bünyesinde barındırıyor.

İkinci ürün ise Kardex’in 2014 CEMAT HANNOVER fuarında “SMART FACTORY”, diğer bir değişle “AKILLI FABRİKA” olarak tanıttığı sistemin bir parçası olan SORTER.  Bu ürün özellikle fabrikaların iç depolarından üretim hatlarına gönderilen ara mamul, yedek parça gibi ürünlerin taşınmasını sağlıyor. İstenirse tam otomasyon çözümleriyle de sunulan KARDEX “AKILLI FABRİKA” ürünü, gerektiğinde fabrikaların yürüyüş yollarından değil de tavana asılı kurulan raylar üzerinde de hizmet veriyor. Bu tarz sistemler saatte 3000 adete kadar koli, kutu, ürün dağıtımı yapabiliyor. Özellikle fabrika ya da depo içlerinde kullanılan konveyörler sadece hız değil aynı zamanda iş güvenliği, doğru ürünlerin doğru adreslere sevk edilmesi konusunda da %100 güvenilirlikle çalışıyor.

WIN fuarında sergilenen üçüncü ürün ise Intertex…  KARDEX’in tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de satışını üstlendiği Intertex çözümleri, metal plakalar, demir profiller gibi yüksek tonajlı, kaplama alanı geniş olabilen ve genelde fabrikalarda yerlerde stoklanabildiği için oldukça fazla alan kaplayan ürünlerin depolanmasını hedef alıyor. Asansörlü modüllü dikey depolama sistemi olan Intertex hammaddesi, profil, boru, çubuk, metal plaka olan fabrikalarda iç ya da dış sahalara yerleştirilebiliyor. Bunun dışında uçak ya da otomotiv lastiği, makaralar ve bobinler gibi yüklerde de kullanılan Intertex çözümleri fuarda oldukça ilgi çeken ürünlerden oldu.