Bahreyn’de 19-22 Şubat arasında gerçekleştirilen testlerde, takımlar sıralama turları, pit-stop gibi yarış sonuçlarına etki edecek her durumda lastiklerin nasıl davrandığını görme fırsatı buldu. Testler, Formula 1 2014 sezonunun genel hava ve iklim şartlarını da gösteren bir ortamda; 20 derece sıcaklıkta ve kuru bir havada gerçekleştirldi.  Takımlar, bu koşullarda sadece sıcak veya kuru havada kullanılan lastikleri değil, PZero serisinin özel kış bileşenleri de dahil tüm versiyonlarını da test etme fırsatı buldular.

24 pilotun piste çıktığı Bahreyn’deki testlerde, toplam 2 bin 322 tur atıldı ve 12 bin 566 kilometre yapıldı. Pirelli, Bahreyn’e 14 seti süper yumuşak, 61 seti yumuşak, 139 seti orta sert, 94 seti sert, 28 seti kış, 3 seti normal (intermediate) ve 2 seti ıslak zemin olmak üzere toplam 341 set götürdü.

Testler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Pirelli Motorsporları Direktörü Paul Hembery, “Takımlar optimal hava şartları ve daha hızlı tur zamanları nedeniyle lastiklerle ilgili Jerez’de 2 haftada edinebilecekleri bilgiyi Bahreyn’de geçirdikleri 4 gün içinde edindiler. Test sonuçlarına göre, 2014 lastiklerin, daha dayanıklı ve istikrarlı olduğu görülüyor” diye konuştu. Hembery, “Lastikler ile ilgili birçok veri elde ettik. Gerekli olması halinde lastiklerin özellikleri ile ilgili her türlü değişikliğe de hazırız” dedi. 

Kurallara göre takımlar, azami 30 set lastiği test edebildiler. 22’si Pirelli tarafından seçilen setlerden, 8 tanesi de takımların seçimlerine bırakıldı. 2014 yılı içinde takımlar, maksimum 134 set lastiği test edebiliyor.

Bahreyn’deki testlerde en hızlı zamanı 1.33.283 ile Mercedes Pilotu Nico Rosberg, P-Zero Sarı yumuşak lastikler ile elde etti. Geçen yıl Bahreyn Grand Prix’sinde en hızlı zaman 1.36.961 ile Red Bull Pilotu Sebastian Vettel’e aitti.