Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır ve İstanbul’da açılan yeni kamyon tesislerinin ardından, Haziran ayında 5 yeni bayi daha Ford Trucks 4S konseptine bürünerek bulundukları illerde hizmete açıldı. Konya, Kayseri ve Mersin’in ardından son olarak Malatya ve Gaziantep’te açılan yeni Ford Trucks bayilerinin törenleri, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Koç Holding üst düzey yöneticileri, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla yapıldı.

Ali Y. Koç: Ford Trucks bayi yatırımları “Türkiye’nin Ticari Gücü” Ford Otosan’a güç katıyor

Konuşmasına, yeni yatırımları için Çetinkaya ailesine teşekkür ederek başlayan Ali Y. Koç; “Türkiye’nin dört bir yanında Koç ismini başarıyla temsil eden bayilerimiz Topluluğumuzun en önemli rekabet avantajıdır. Büyük bir aileyiz ve tüm başarılarımızın arkasında bir olmanın, birlik olmanın gücü ve motivasyonu var. Biz yatırım yaparken, bayilerimiz de bizimle birlikte yatırım yapıyor ve bu sayede kamyon bayi ağımız giderek güçleniyor. Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımları, “Türkiye’nin Ticari Gücü” Ford Otosan’a güç katıyor. Bundan mutluluk duyuyor ve Cargo işimizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyoruz. Bayilerimizle birlikte büyüyoruz.” dedi ve ekledi: “Müşteri beklentilerini karşılamanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde, yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güleryüzlü ve çözüm üreten bir anlayışla hizmet verme konusunda bayilerimizden yana oldukça şanslı olduğumuzu biliyorum. Çetinkayalar’ın Ford bayrağını, yeni tesisinde de bugüne kadar olduğu gibi en iyi şekilde dalgalandıracağına ve ticari araç satışındaki başarılarını ağır ticaride de göstererek Ford Trucks markasının bölgedeki konumunu çok daha ileri noktalara taşıyacağına gönülden inanıyorum.” Ford yeni 4S konseptli Ford Trucks tesisi ile Malatya halkının da en çok tercih ettiği marka olmayı hedefliyor.

Ford Otosan, Avrupa, Asya ve Afrika’da 60 ülkeye yayılıyor

Türkiye’nin ilk kamyon üretisi olarak yeni kamyon bayi açılışlarını çok önemsediğini vurgulayan Ali Y. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni kamyon bayilerimizin açılışlarına katılmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ford Otosan kurulduğu günden bu yana türkiye’de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çabalar sarfetti. 1,1 milyon metrekarelik alana sahip olan ve 1.400 kişiyi istihdam ettiğimiz İnönü Fabrikamız’da, 55 yıllık tecrübemizle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550.000’in üzerinde motor ürettik.  İnşaattan nakliyeye farklı segmentlerde tüm müşterilerimize hitap eden geniş, güçlü ve rekabetçi bir ürün gamına sahibiz. Müşterilerimizin taleplerine uygun hızlı ve özel üretim çözümler sağlıyoruz.”

Ali Y. Koç konuşmasında Global Cargo anlaşması ile ilgili gelişmelerden de söz etti. “Topluluk olarak, ülkemize duyduğumuz inanç ile yurtiçinde pazar paylarımızı geliştirmeye, dış pazarlarımızı çeşitlendirmeye ve rekabet gücümüzü artıracak, fark yaratacak yatırımları planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diyen Koç, Ford Otosan ve Ford Trucks’ın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri konusunda şu bilgileri verdi: “2010 yılında ortağımız Ford Motor Company ile imzaladığımız Global Cargo anlaşması ile Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda; Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada toplam 60 ülkenin kamyon satış distribütörlerini atayarak global bayi ağını kurmaya başladık. Bugün, Gebze Mühendislik Merkezi’ndeki 1.300 Ar-Ge mühendisimizin 500’ü, tüm dünyada satılacak Ford Cargo kamyonların geliştirilmesi için çalışıyor. Güç, verimlilik, dayanıklılık ve konfora odaklanılarak tasarlanan ve müşteri beklentilerinin ötesine geçen ürünümüzle, 2013 yılında ilk defa katıldığımız ITOY (Uluslararası Yılın Kamyonu) yarışmasında 3.lük ödülüne layık görüldük ve motive olduk.”

Ford Otosan cari açığa olumlu katkıda bulunuyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İhracat Şampiyonları 2013” listesinde, bu yıl da otomotiv sektörü lideri olan Ford Otosan, genel klasmanda da ikinciliğini sürdürdü. Ford Otosan 2013 yılında net ihracatçı kimliği ile 3.8 milyar dolarlık ihracat cirosu elde etti ve son 5 yılda 1.9 milyar dolar net ihracat fazlası ile Türkiye ekonomisine önemli katma değer yarattı, cari açığa olumlu katkıda bulundu.