Ford Otosan tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, bu yılın ocak-mart ayları arasında şirketin net karı, yüzde 15 artışla 202.5 milyon lira olarak gerçekleşti. Ford Otosan’ın satış gelirleri ise, yüzde 20.4 azalışla 2.046 milyar lira düzeyinde oldu. Mali çevreler, şirketin, iç pazar talebindeki sert düşüş ve yeni modellerin geçiş dönemi nedeniyle ihracatındaki azalmayla birlikte kârında da düşüş beklendiği belirtiliyordu.

Yeni Transit devrede
Şirket bu yılın ilk 3 ayında 41 bin 13 adetlik üretim gerçekleştirirken, mart ayı üretimi 18 bin 74 adet oldu. Ford Otosan, bu yılın ilk çeyreğinde toplam 35 bin 997 adet araç ihraç ederken, geçen yılın aynı döneminde bu rakam 57 bin 962 adetti.

Transit Connect üretimini geçen yılın ortasında sonlandıran Ford Otosan, bunun yerine yılın son aylarında tamamen yeni 7. nesil Transit üretimine başlamıştı. 60 milyon TL’lik yatırımla İstanbulSancaktepe’deki Ar-Ge merkezinin inşaatını sürdüren Ford Otosan, tamamen yeni Courier modelini üreteceği Gölcük’teki Yenişehir fabrikasında da ön üretimlere başladı. Yenişehir tesisinin tam olarak devreye girmesiyle, şirketin kapasitesi 400 binlere ulaşacak.