Castrol Ford Team Türkiye takımı adına başarıyla sportif mücadele veren Orhan Avcıoğlu- Burçin Korkmaz ikilisi, geçtiğimiz yıl Boğaziçi Rallisi’nde kaza yapan Finli pilot ve co-pilota etap içinde durarak yardım ettikleri ve merkezle irtibata geçerek bilgi vermelerinden dolayı bu ödüle layık görüldü.

2013 Türkiye Fair Play Ödülleri Jürisi tarafından “Sportif Davranış Dalı Şeref Diploması Ödülü’yle sportif centilmenlikleri taçlandırılan Castrol Ford Team Türkiye pilotları Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz, Ataköy'deki Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirilen bir törenle bu anlamlı ödüle sahip oldular. Törende bir konuşma yapan TMOK Başkanı Uğur Erdener, fair play olmadan sporun gerçek anlamda özümsenmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, komitenin yıllardır değişik alanlarda koyduğu ödüllerde bu felsefeyi yaşatma gayreti içinde olduğunu söyledi.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı ise “Motor sporlarının sadece yarışmaktan ibaret olmadığını en güzel biçimde kanıtlayan, birinciliği kaybetmek pahasına yardımda bulunmaktan çekinmeyen ve üstelik aynı ralliyi kazanma başarısını da gösteren her iki genç sporcumuzu tebrik ediyor, bundan sonraki sportif yaşamları ve hayatlarında sonsuz başarılar diliyoruz” açıklamasını yaptı. Ödüle layık görülen isimlerden Castrol Ford Team Türkiye pilotu Orhan Avcıoğlu ise bu ödülün motor sporları alanında ilk defa verildiğine dikkat çekti. Fair play ödülünü ise motor sporları alanında ilk kez kendilerinin layık görülmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade eden genç pilot,  geçtiğimiz yıl Boğaziçi Rallisi’nde kaza yapan Finli pilot ve co-pilota hiç düşünmeden insanlık görevi adına durarak yardım ettiklerini vurguladı. Orhan Avcıoğlu, bu ödülü tüm Castrol Ford Team Türkiye takımı adına kabul ettiklerini ve bu ödülün tüm takımın fair play anlayışını yansıtan çok değerli bir simge olduğuna da dikkat çekti.