Stralis Natural Power Euro VI’nın 2 ve 3 dingilli rijid ve 4x2 çekici’den oluşan geniş ürün yelpazesi Iveco müşterilerinin sayısız ihtiyacını karşılıyor. Araçlar, 270 ila 330 beygir arası değişen güçlerde Cursor 8 Natural Power motor kullanıyor ve dizel modellerinin de üretildiği Madrid’deki aynı fabrikada birleştiriliyor. Motor, 16 vites manuel ZF şanzıman ya da hidrolik tork konvertere sahip 6 ileri otomatik vites Allison şanzıman ile beraber geliyor. CNG modellerin yakıt tankı kapasiteleri 400 ila 1300 litre arasında değişmekte ve müşteri ihtiyacına göre düzenlenebilmekte.

CNG’nin yanı sıra orta ve uzun mesafe görevler için de 750 KM menzil ile LNG’li Stralis Natural Power mevcut. AT440S33T/P LNG çekici, standart olarak 4 adet 70 litrelik CNG tankı ve 525 litrelik kriyojenik LNG tankına sahip. Doğalgaz -130 derecede 9 bar basınçla sıvı olarak saklanıp motora enjekte edilmeden önce gaz hâline çevrilmekte.

Iveco, Euro V’ten Euro VI’ya geçişte CNG teknolojisindeki stratejisini kanıtlamış tek Avrupalı üretici: FPT Endüstriyel’in doğalgazlı motorları karakteristik olarak stokiyometrik yanma, yani kimyasal olarak dengeli hava-yakıt oranı ile çalışıyor; %100 doğalgazlı; bujili Otto çevirimi hava-yakıt karışımını bir common rail vasıtasıyla enjekte ediyor, her silindirde iki enjektör bulunuyor. Egzoz gazı üç yollu katalizör ile standart bir biçimde işleniyor ve herhangi bir katkı maddesi gerektirmiyor.

Araç, çevrecilik ve sürdürülebilirlik adına olduğu kadar müşterinin düşük işletme maliyetleri konusunda da sayısız avantaj barındırıyor. Salınımlar konusunda Euro VI doğalgazlı motor, Euro VI dizel rakibine göre daha “yeşil”. Doğalgaz salınım parçacıklarındaki düşük seviye (dizelde -%95) sayesinde inanılmaz temiz bir yakıt. Ek olarak bu araçlar bio-metan kullanıldığı takdirde karbondioksit salınımını %10 ila %100 arasında azalma olanağı sağlıyor. Son olarak Iveco, dizel rakiplerine göre ortalama 5 desibel daha sessiz bir araç sunarak onu atık toplanması ve gece dağıtımı için harika bir araç yapıyor.

Maliyet verimliliği konusunda genel Toplam İşletme Maliyeti %10’a kadar tasarruf sağlıyor. Bu maliyeti oluşturan en önemli kalemlerden yakıt konusunda da dizele göre daha ucuz olan doğalgaz yakıt giderlerinde %40’a varan bir düşüş sağlayarak kârlılığı arttırıyor.