UPS’nin e-ticaret çözümlerinin müşteriler tarafından yoğun ilgi görmesiyle, birinci çeyrekte Ocak ayında beklenen tatil sonrası sezondan daha yüksek rakamlar elde edildi. ABD Yurtiçi segmentinde günlük paket hacmi %4,4 büyürken, faaliyet karı da %9 artış gösterdi. Buna ek olarak UPS, 2012 yılı düzeltilmiş sonuçlarına oranla %6 ila 12’lik bir artışla seyreltilmiş hisse başına kazanca yönelik 2013 yılının tamamı için öngörüsünü yeniden teyit etti.

Raporlanmış seyreltilmiş hisse başına kazanç, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 1.00 $ seviyesinden 1.08 $ seviyesine yükseldi. UPS, birinci çeyrek içerisinde TNT’yi satın alma girişimiyle ilişkili olarak 36 milyon $’lık bir vergi sonrası kazanç bildirdi. Bu tutar, yabancı bir bağlı kuruluşun likidasyonundan elde edilen 213 milyon $’lık vergi sonrası kur kazancından fesih ücreti ve diğer işlemle ilgili maliyetler için vergi sonrası 177 milyon $’lık ücretin düşülmesinden oluşmaktadır. 

UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “UPS, tutarlı sonuçlar sergiledi. UPS ürün portföyü, sürdürülebilir büyüme açısından bize rekabet üstünlüğü sağlayarak bağlı ve yetkili tüketicilere uyumludur” dedi.