Ülkemizde kadın istihdamının artması ve desteklenmesi için birçok farklı uygulamaya imza atan Doğuş Otomotiv’in, düzenlediği “Burası Hepimizin, İşim Evim ve Ben Dengedeyim, Başarıya Giden Yolda Topuk Sesleri” adlı atölye çalışmaları verimli sonuçları ile dikkat çekiyor.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) çatısı altında oluşturulan ve ülkemizdeki ekonomik cinsiyet uçurumunun azaltılması amaçlayan 'İş'te Eşitlik Platformu'nun aktif bir üyesi olan Doğuş Otomotiv, ekonomik hayatta cinsiyet eşitliğini destekleyecek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kurum içi toplumsal cinsiyet algısını ve fırsat eşitliği öğelerini tespit etmek amacıyla tüm şirket çalışanlarına “Kurum Kültürü ve Cinsiyet Algısı Anketi” uygulayan Doğuş Otomotiv, anket sonuçlarına göre planlı bir şekilde gelişim faaliyetlerini hayata geçiriyor.

Farkındalığı Artıracak Çalıştaylar Gerçekleştiriyor

Bünyesinde bulunan tüm çalışanların; hem eş, hem anne–baba hem de yönetici olarak kariyerlerinde hızla yol almaları için uygun ortamlar yaratmaya çalışan Şirket, çalışanların yaşamlarında üstlendikleri farklı rolleri dengeli bir şekilde yönetmelerine destek olacak, yaşam doyumlarını arttıracak, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği konularında farkındalık yaratacak çalıştaylar ve eğitimler gerçekleştiriyor.

 “Hayat Dengesi Atölyeleri” Düzenleniyor

Doğuş Otomotiv’de, kadın çalışanlara yönelik düzenlenen atölye çalışmasında; çalışanların işi, ailesi ve kendisi arasında denge merkezini bulması ve yönetmesi, kendi yaşamları üzerindeki denetimlerini artırması hedefleniyor.

Çalışanların kendi hayatlarından örnekleri paylaştığı atölyede, yaşam koçları da tavsiyelerde bulunuyor. Ayrıca “İş, Aile ve Özel Hayat Dengesi Tanımı”, “Dengenin Önemi ve Bunu Etkileyen Faktörler”, Yaşam Doyumunu Artırma Stratejileri” gibi konular da işleniyor.

Kadın Çalışanlara Özel “Bireysel Performans ve Gelişim Koçluğu” Programı Uyguluyor

Potansiyel kadın yönetici adaylarının yöneticiliğe hızla hazırlanması amacıyla, koçluk ve mentörluk desteği vererek bireysel gelişim planları hazırlamalarına ve bu planları aksiyona dönüştürmelerine destek oluyor.

Sürdürülebilir kalkınmanın öznesi olan kadınların güçlendirilmesinin, kadın istihdamının artırılmasıyla sağlanabileceğine inanan Doğuş Otomotiv, yüzde 29 kadın çalışan oranıyla faaliyet gösterdiği sektöre de örnek teşkil ediyor. Her dört çalışanından biri kadın olan Doğuş Otomotiv’in Gebze’deki genel merkezinde düzenlenen atölye çalışmalarına, bugüne kadar 200 çalışan katılım gösterdi.

Platforma ilişkin yürütülen faaliyetlerle ilgili iletişim çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. İç ve dış iletişim kanallarında, şirket içinde gerçekleşen İş’te Eşitlik çalışmalarına ilişkin güncel gelişmeleri paylaşmaya devam ediyor. İş’te Eşitlik atölyelerine katılan çalışanların kendi çıkarımlarını paylaştıkları bir video hazırlayan Doğuş Otomotiv, bu konudaki uygulamaların öncülüğünü yapmaya ve yaygınlaştırılması için faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor.