Adapazarı kent merkezinde, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu Adnan Menderes Caddesi'nde bir sürücüye,  trafik ekipleri 'Seyir halindeyken araç kullanmak' suçundan 77 lira para cezası kesti.

Adapazarı'nda yaşayan Remzi K. kendisine ait 54 D 0678 plakalı kamyonetine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden 06 Aralık 2013 tarihinde tanzim edilen ceza makbuzu geldi. Araç sahibi Remzi K.'ya, 77 liralık trafik cezasının Karayolları Trafik Kanunun 73'ncü maddesini ihlalden uygulandığı belirtilirken,ceza makbuzunda 'seyir halindeyken araç kullanmak' suçundankesildiği notu şaşırttı.

SEHVEN EKSİK YAZMIŞ

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şube yetkilileri ise trafik cezasının uygulandığı Karayolları Trafik Kanunu'nun 73'ncü maddesinin 'Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak veya dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak' ihlalini öngördüğünü belirttiler. Trafik yetkilileri,"Memur arkadaşımız bir anlık dikkatsizliği nedeniyle ceza makbuzunu sehven eksik yazmış' dedi. (DHA)