Elektrikli Araç Platformu Türkiye Çalıştayı 28 Kasım’da İTA Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Borusan’ın da katılımcı olarak yer aldığı platform, ticari araçlarda elektrik kullanımında hareketliliği sağlamayı amaçlıyor.

İTÜNOVA Genel Müdürü Ercan Çitil, açılışta yaptığı konuşmada iklim ve çevre hassasiyetinin artmasından sonra elektrikli araç kullanımının gündeme geldiğini söyledi. Çitil, Türkiye gibi karayolunu yoğun kullanan ülkelerde elektrikli araç kullanımının çok daha önemli olduğunu belirterek, “Proje Şubat ayında başları ve 2 yıldan fazla sürecek. Katılımcı ülkeler bilgi alış verişinde bulunacaklar. Proje kapsamında elektrikli taşıtın tüm aşamalarında nelerin yapılacağı ile ilgili çalışmalar yapılacak. İTÜ olarak araç teknolojileri konusunda farklı çalışmalar da yürütüyoruz. Örneğin elektrikli araçla ilgili kümeleme çalışmalarımız var. 24 firma ve kurum bu kümelenmede yer alıyor. Amaç de yan sanayi firmalarını oluşturmak. 180 milyon liralık bir bütçemiz olacak.” dedi.

CEO'LARIN ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ DURUM BELİRSİZLİK

Borusan Lojistik Ar-Ge ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Anıl Gül, Borusan Grubu hakkında bilgi verdi. 11 ülkede faaliyetlerinin bulunduğunu ve dünyanın en büyük sektör liderleriyle çalışan bir kuruluş olduklarını söyledi. Borusan Lojistik’in 25 yıl önce gurubun kendi içindeki taşımacılığı yapmak için kurulduğunu söyleyen Anıl, daha sonra büyüyerek dışarıya da hizmet verdiklerini belirtti. Şu anda yeni iş modellerini deneyen en büyük oyunculardan biri haline geldiklerinin altını çizen Anıl, büyümenin hep fiziksel olarak gerçekleştiğini, lojistik sektörünün değişime aç olduğunu aktardı. “Aksi durumda sektör yok olmaya mahkum kalacak” diyen Anıl, şirket ömrünün 63’ten 11’e kadar düştüğünü hatırlattı ve “Lojistik sektörü de çok karışık; Özellikle jeopolitik belirsizlikler CEO’ların önündeki en büyük belirsizlik. Dijitalleşme, stratejik planlanma ve operasyonel mükemmellik, filolardaki değişim, elektrikli ve otonom araçların sektöre girişi, yetkin dijital insan kaynağı gibi gelişimler sektörün yönetmesi gereken durumlar olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Borusan Lojistik olarak Ar-Ge merkezini hayata geçirdiklerini ve 100 kişiyi geçen bir Ar-Ge kadrosuna sahip olduklarını söyleyen Anıl, kullandıkları bütün operasyonel yazılımlarını kendilerinin ürettiğinin bilgisini verdi. Anıl, Entegre Lojistik yönetim Uygulaması’nı hayata geçirdiklerini, Mobil Sefer yönetimi Uygulamasını (SEFERİM) başlattıklarını her gün 5 bin aracı takip eden sistemi devreye soktuklarını, taşımacılık sektörünü online platform olan ETA’yı devre aldıklarını aktararak yaptıkları uygulamaları anlattı.

Global lojistik pazarının 8.1 milyar dolar olduğunu ve 7 yıl içinde pazarın ikiye katlanacağını aktaran Anıl, Amazon, Uber gibi firmaların bu pazar için elektrikli ve otonom araçlar için çalışmalara başladığını söyledi.

Avrupa’da 1 milyon elektrikli araç olduğunu 2012 yılında bu sayının 16 milyona çıkacağını kaydetti. Anıl, Türkiye’de 4 bin 507 elektrikli araç olduğunu buna karşılık taşımacılığın yüzde 92 karayoluyla yapıldığını aktardı.

Elektrik araç kullanılmasıyla birlikte filo yönetiminin çok daha önemli olacağını belirten Anıl, “Bu anlamda ciddi anlamda veriye ihtiyaç olacak. Bu projenin amacı da ticari araçlarda elektrikli araç kullanmak isteyenlere yararlı bilgi sağlamak olacak. Eskiden bilgiler saklanarak fark yaratılırdı. Bugünün dünyasında bilginizi paylaşıyorsunuz ve daha fazla kurum, kuruluş ve kişiyle etkileşim sağlıyorsunuz. Biz böyle bir ekosistemin içerisinde olmaya hazırız. Yeni nesil mikro lojistik yönetimini geliştirecek bir platform oluşturmak için bu platforma destek vermeye hazırız” dedi.