1980 yılında başladığı üretimi 2000’li yıllarda Trax markasıyla taçlandıran Özkoç, hidrolik dümenlenebilir dingil üretimiyle pazarda kendisine yer etmiş bir marka. Standart dingil dışında üretim yapma nedenini açıklayan  Özkoç Dingil sahibi Mehmet İngör, “Biz ise şimdi imalatın zevkli kısmını yapıyoruz.” şeklinde yorumladı.

İhracatta başarının arkasında yerli dingil var

Yıllık 3 bin takım treyler dingil sistemi satışına imza atan Özkoç, İsrail ve İran’da  bayi kanalıyla Afrika’da ve Avrupa’da ise üretici odaklı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa’nın talep edilen yedek parça ve servis ihtiyacını karşılamadıklarını için bu pazarda çok yer almadıklarını dile getiren İngör, ürünlerinin yüzde 40’nın ihracat geriye kalanın ise yurtiçi pazara sunulduğunu açıkladı. İngör, ihracatta yerli dingilin çok avantajlı olduğunu belirterek “Yerli dingilimiz olmaz ise bu kadar aracın ihracatında başaralı olmayabiliriz.” dedi.

21 bin metrekarelik alan üzerinde 6 bin 500 kapalı alana sahip olduklarını kaydeden İngör, “Bu yıl önemli bir yatırım yaptık. Üretim hattımıza robot ve otomasyon sistemini ekledik. İnsan eli değemeden dingil yapacağız” dedi.

“Türkiye’de dümenlenebilir dingil fiyatımız çok iyi. Termin süremiz rakiplerimize göre yarı yarıya düşük.

Yedek parçamızı dünyanın her yerinde bulabilecek strateji izledik.” diyen Mehmet İngör, Konya’nın dingil üretiminde önemli bir güce sahip olmasına da karşın firmalar arası rekabetin fiyat bazlı oluşu ve güçlerin birleştirilememesinden dolayı potansiyelin boşa harcandığını söyledi.