Şirket ilk etapta, 2014 Mayıs'tan itibaren Antalya'ya uçuş düzenleyecek. Türkiye ile İsrail arasında hava ulaşımı ile ilgili yaşanan uçuş krizi, iki ülke Sivil Havacılık genel müdürlerinin Ankara'da önceki gün gerçekleştirdiği toplantı ile çözüldü. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ile mevkidaşı Giora Romm arasında gerçekleşen görüşmede, İsrail şirketlerinin uçuşlarında havalimanında ‘silahlı İsrail güvenlik görevlilerinin bulundurulmasına' onay çıkmazken, uçakların havalimanında ‘Türk özel güvenlik görevlileri tarafından korunmasına' izin verildi. İki ülke arasında imzalanan anlaşmaya göre, İsrail havayolu şirketleri, Türk havalimanlarında sadece Türk özel güvenlik şirketlerinden hizmet alabilecek. İsrailli şirketlere, havalimanında özel kontuar ve ek güvenlik hizmeti de sağlanacak.

SHGM yetkilileri, İsrail Sivil Havacılık Otoritesi yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirterek, ilk etapta El Al Havayolları'nın mayıs veya hazirandan itibaren Antalya'ya sefer başlatacağını söyledi. Silahlı İsrail güvenlik elemanlarının Türk havalimanlarında bulundurulmasına onay vermediklerine dikkat çeken yetkililer, “İsrailli yetkililere, Türk özel güvenlik hizmeti sunan şirketlerin irtibat numaralarını verdik. Onlar istedikleri şirketle Türk havalimanlarında güvenlik hizmeti alabilecek.” dedi. SHGM yetkilileri, İsrail uçaklarının Türk havalimanlarına geldiğinde Türk özel güvenlik görevlileri tarafından korunacağını ifade ederek, uçaktan indikten sonra otobüslerle taşınan yolcuların terminale girişlerinde de, özel güvenlik hizmeti sunulacağını bildirdi.

İsrail'in charter (tarifesiz) uçuş düzenleyen özel havayolu şirketi Arkia'nın CEO'su Gadi Tepper, The Marker'a yaptığı açıklamada, ‘operasyon saatlerinde sınırlama olmaksızın', gelecek yıl ilkbahar-yaz sezonunda uçuşlara başlamayı arzu ettiklerini açıkladı. Israis CEO'su Uri Sirkis ise iki ülke arasındaki uzlaşının, ‘dönüm noktası' olduğunu ifade etti. El Al CEO'su Elyezer Shkedy de, Sivil Havacılık Genel Müdürü Giora Romm'u, İsrailli havayolu şirketleri için verdiği mücadeleden dolayı kutladı ancak son sözün henüz söylenmediğini bildirdi.

İsrail milli havayolu şirketi El Al'ın, 1994'ten bu yana düzenlediği uçuşlar, silahlı Mossad görevlilerine izin verilmemesi nedeniyle 2004'te krize dönüşmüştü. Silahlı İsrailli güvenlik timlerinin, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görev yapmasına izin çıkmayınca uçuşlar, 2004 Haziran'ında durduruldu. O günden sonra silahlı ajanlar konusu gündemden hiç düşmedi. İsrail özel havayolu şirketi Arkia'nın, geçen yıl düzenlemeyi planladığı uçuşlar da, yine silahlı ajanlar yüzünden gerçekleşmedi. Şirket, Tel Aviv-Antalya arasında yaz sezonunda uçuş düzenlemek amacıyla Dışişleri Bakanlığı'na başvurdu. Ancak ilave güvenlik önlemleri paketi, Türkiye tarafından geri çevrilince uçuşlar askıya alındı. İsrail Sivil Havacılık Otoritesi yetkilileri, son olarak 2 ay önce SHGM yetkilileri ile Antalya'da görüşmüş, uçuş başlatma konusundaki kararlılıklarını bir kez daha göstermişti.