10 firma hedefe ulaştı

Otomotiv yan sanayide rekabet gücünü artırmada kilit nokta olarak öne çıkan kalite, maliyet ve teslimat performanslarını geliştirmeye yönelik ihtiyaçtan yola çıkılarak URGE projeleri geliştiren TAYSAD, üyelerini geleceğe hazırlıyor. Bu çerçevede ‘Küresel Rekabet Yolunda Kurumsal Dönüşüm’ başlıklı bir proje geliştiren TAYSAD’ın burada eğitime tabi tuttuğu 10 firmanın cirolarında yüzde 32, ihracatlarında yüzde 17 ve istihdamlarında ise yüzde 36’lık gelişme sağladıkları görüldü.

Projede 12K Üretim Sistemi Mükemmellik Modeli kapsamında eğitim ve danışmanlık alan  TAYSAD üyesi firmaların durum analizi ve güçlü yönleriyle gelişime açık alanları tespit edildi. Buna göre firma vizyonlarının oluşturulması sonrasında kurumların stratejik hedefleri, bu hedefleri başarmak için ihtiyaç duydukları stratejiler ve bunların hayata geçirileceği proje başlıkları belirlenerek 5 yıllık zaman çizelgesi hazırlandı. 

Yeni URGE projeleri devam ediyor

URGE teşviklerinden daha çok firmanın yararlanabilmesi için eş zamanlı çalışmalar yürüten TAYSAD, ilkini tamamladığı ‘Küresel Rekabet Yolunda Kurumsal Dönüşüm’ projesinde şu an 10 firmadan oluşan ikinci grubun eğitimini sürdürüyor. TAYSAD’ın yine Ekonomi Bakanlığı’nın %75 desteği ile yürüttüğü 3. URGE Projesi olan ‘İş Mükemmelliği’ çalışmasında ise 13 üye firmanın eğitim ve danışmanlık çalışmaları da devam ediyor.