10 ayda 90 bin Euro’luk yatırım

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde teorik ve pratik mesleki eğitim veren Bosch Car Service Eğitim Laboratuvarı ilk mezunlarını verdi.  2012 yılında açılan ve 2013-2014 Eğitim Yılında 17 mezun veren Bosch Car Service Eğitim Laboratuvarları’nın temel amacı, öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim alıp, hem teorik, hem de pratik bilgilerle donatarak, otomotiv sektörünün kalifiye personel ihtiyacına çözüm olmak.

Son teknolojiyle donatılmış laboratuvar

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunan Bosch Car Service Eğitim Laboratuvarı’nda öğrenciler, son teknoloji otomotiv sistemlerinin test edilebileceği Bosch markalı ekipmanlarla eğitiliyor. Tamir ve onarım kılavuzlarını içeren Bosch teknik yazılımını kullanan öğrencilerin bilgisayar, eğitim malzemesi ve iş kıyafetleri de yine Bosch tarafından karşılanıyor.

Son 10 Ayda 90 Bin avro yatırım

Sadece teknik değil, iş yönetimi adına satış, pazarlama, kalite, personel yönetimi gibi eğitimlerinin de verildiği Şişli Endüstri Meslek Lisesi, Bosch Car Service Eğitim Laboratuarı’na 10 ayda 90 bin Euro’luk yatırım yapıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, Bosch Eğitim Laboratuarı’ndan mezun olan gençlerin sektörün aranan elemanlarından olacağına inandığını söyleyerek “Bosch Car Service Eğitim Laboratuarları’ndan çıkan genç arkadaşlarımız sadece servis değil, yönetim kademesinde de görev alarak sektörü bir adım öteye taşıyacaklar” dedi.

Bosch 100 yılı aşkın sektöre eğitim desteği veriyor

Bosch’un sektöre yönelik eğitimleri Şişli Endüstri Meslek Lisesi, Bosch Car Service Eğitim Laboratuarı ile bitmiyor. 100 yılın üzerinde zamandır eğitime destek veren Bosch, 1913’te Almanya’nın Stuttgart şehrinde hizmete giren, yıllar içerisinde Türkiye dâhil 20 ülkeye yayılan eğitim merkezlerinde, bugüne kadar 100 binin üzerinde çırak yetiştirdi. 2007 yılında Türkiye’de hizmete açılan Bosch Eğitim Servisi’nde 7 yılda 8 binin üzerinde kişiye eğitim verildi.