Türkiye Offroad  Şampiyonası 3.ayak yarışları, 26-27 Nisan 2014 tarihinde Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Kulübü tarafından Düzce Doğanlıköyü, Asar Deresi bölgesinde yer alan parkurda gerçekleştirilecek. İlk kez bir ulusal organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanan Düzce’de yarışa büyük bir ilgi bekleniyor.

26 Nisan  cumartesi günü saat 12.10’da başlayacak olan organizasyon, iki gün boyunca renkli ve heyecanlı çekişmelere sahne olacak. 2 ayak ve 7 kısımdan oluşan organizasyonda, ekipler toplamda 80 km. boyunca hem doğa şartları hem de rakipleri ile mücadele edecekler.

İlk gün dere yatağındaki 15 kapıdan oluşan 3 km. uzunluğundaki DOSOD etabını 4 kez kat edecek olan ekipler, organizasyonun ikinci gününde ise, yine 3 km. uzunluğundaki Kaynaşlı engel etabını 3 kez geçecek zorlu mücadeleyi tamamlayacaklar. 27 Nisan Pazar günü 16:00 da sona erecek yarışın ödül töreni saat 18.15’te gerçekleştirilecek.

Türkiye Offroad  Şampiyonası’nda bu yarış öncesinde Ufuk Bekdemir 32 puanla lider konumda yer alırken, onu 23 puanla Zeki Karaçaylı ve 21 puanla da Yunus Ayhan takip ediyor.