Çevre kirliliğine karşı karbon salımını azaltmanın yeni yolları aranırken, perakende gıda soğutmasında CO₂ kullanımı hızla öne çıkıyor. CO₂ kullanımı konusunda doğan eğitim ihtiyacını karşılamak üzere 2016 yılının Eylül ayında hayata geçirilen Mobil CO₂ Eğitim Birimi, tüm bunların uygulamada nasıl bir araya geldiğini gösteriyor. Danfoss Mobil CO₂ Eğitim Birimi, mevcut CO₂ soğutma çözümleriyle müşterilerinin rekabet avantajı kazanmasına da yardımcı oluyor.
 
Dünya turuna 2017 yılında Amerika’da başlayan konteyner, Avusturalya ve Malezya’nın ardından 2018 Ocak sonundan itibaren ise Türkiye’de olacak. 29 Ocak-2 Şubat tarihlerinde Cantaş Gebze Tesisleri, 7-10 Şubat Sodex Fuarı Tuyap, 12-16 Şubat Iskav eğitimlerinin ardından İstanbul’dan İzmir’e geçerek, 19-23 Şubat tarihlerinde Frigoduman’nın İzmir Yerleşkesi’nde bulunacak.
 
Danfoss Türkiye Gıda ve Perakende Satış Mühendisi Engin Sökmen; “CO₂ teknolojisi, günümüzde kullanılabilir olmakla beraber gelişmeye devam etmektedir.” dedi. Sökmen sözlerine, “Bu doğal soğutkanın tüm potansiyelinden yararlanmaları için perakendecilerin yanı sıra soğutma sistemleri üretimi, kurulumu ve servis hizmeti veren firma çalışanlarına CO₂ hakkında gerekli bilgiyi sağlamak Mobil CO₂ Eğitim Birimi misyonumuzun bir parçasıdır.” şeklinde devam etti.
 
Türkiye’de bulunduğu süre boyunca konteyner içi eğitimler, Danfoss Türkiye Gıda ve Perakende Satış Mühendisi Engin Sökmen tarafından verilecek. Ünitenin Türkiye turu süresince eğitmenler, Danfoss’un AHR Expo İnovasyon Ödülünü alan Multi Ejector teknolojisini tanıtacaklar ve demosunu yapacaklar. Yılın en sıcak gününde bile sistem verimliliğini %20'ye kadar arttırma potansiyeli sayesinde transkritik CO₂ sistemlerinin kullanım alanının sadece soğuk ve ılıman iklimlerle sınırlı olmadığını gösterecekler.
 
Konteyner, Türkiye’nin ardından dünya turuna Güney Avrupa ülkeleri ile devam edecek.