Yaklaşık 27 yıldır Danimarka’da bulunan DSV ana merkezde özellikle Orta Doğu’ya yönelik projelerde çalışmalar yapan Anne Henriksen, kendi isteği üzerine Türkiye ofisine transfer oldu. Henriksen transferi ile ilgili açıklama yaparken şunları kaydetti: “27 yıldır DSV’nin Danimarka’da bulunan ana merkezinde başta İran olmak üzere, pek çok Orta Doğu ülkesine yönelik özel projelerde yer aldım. Aynı zamanda Irak’ta da uzun süre çalışmalarda bulundum.”

DSV Türkiye’de gerçekleştireceği çalışmalar ile ilgili ise Henriksen şunları söyledi: “Danimarka’daki gibi burada da özellikle Orta Doğu ülkelerine yönelik projelerde görev alacağım. Şu sıralarda Aşkabat için bir proje hazırlıyoruz. Aynı zamanda Suudi Arabistan’a ve Etiyopya’ya yönelikte bir proje çalışması içine girdik. Proje çalışmaları için DSV Türkiye içinde yeni bir yapılanmaya gidildi. Yeni bir proje ekibi oluşturuldu. Bu çerçevede bende 27 yıldır edindiğim deneyimleri Türkiye’deki proje çalışmalarımda uygulamak ve bir farklılık yaratmak istiyorum. DSV için deneyimlerimizi başka ülkelerle paylaşmak ve deneyimlerimizi bu ülkelere götürmek çok önemli.”

Türkiye’ye kendi isteği ile transfer olmak isteğini söyleyen Anne Henriksen sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye çok sevdiğim bir ülke ve buraya gelmek benim hayalimdi. Bu hayalimin gerçekleşmiş olmasına çok seviniyorum. Kültür ve insanlar çok hoşuma gidiyor. Daha önce birkaç kez Türkiye’ye gelmiştim. Ayrıca Afganistan, Özbekistan, Türkmenistan ve proje ürettiğimiz diğer Orta Doğu ülkelerine yakın olmayı bir avantaj olarak görüyorum.”