Doğuş Otomotiv’in iş ortakları olarak tanımladığı Türkiye genelindeki tüm yetkili satıcı ve servislerine yönelik yatırımları devam ediyor. Yetkili Satıcı Gelişim Akademisi’yle yetkili satıcılara aile şirketlerinde kurumsallık ve sürdürülebilirlik konularında eğitim veren Doğuş Otomotiv, insan kaynakları konusunda da yeni bir projeye imza attı.  “Doğuş Otomotiv’ in Rotası İnsan ve Eğitim” “drive” adı verilen projeyle, 46 ildeki 565 yetkili satış ve servis noktalarının ortak kurumsal yapı ve değerler ile gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Şirket, bu proje ile birlikte 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren  tüm yetkili satıcı ve servislerin işe alım, seçme ve yerleştirme süreçlerinin geliştirilmesini amaçlıyor. Eş zamanlı olarak pilot çalışma ile insan kaynakları altyapısını oluşturan iş değerlendirme, iş kademelendirme, organizasyon yapısı, performans yönetimi, ücretlendirme, ödüllendirme alanlarında çalışmalar yapılması hedefleniyor. Ayrıca yetkili satıcı ve servislerinde çalışanların, tüm eğitim uygulamaları ile birlikte yapılandırılan diğer iletişim faaliyetlerinin iki buçuk yıl içerisinde tüm yetkili satıcı ve servislerde hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Aclan Acar: “ Bir şirketin en önemli gücü, insan kaynağıdır”

Şirketlerin sadece masalardan ve bilgisayarlardan oluşmadığını, bir şirketi değerli kılan en önemli etkenin, sahip olduğu insan kaynağı olduğunu söyleyen Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Doğuş Otomotiv olarak sadece şirket çalışanlarımıza değil, Yetkili Satıcılarımızda çalışanlarımızın da sürekli gelişimine önem veriyor, bu alanda sınırsız yatırımlar gerçekleştiriyoruz. “Drive” projesi de bu anlayışımızın paralelinde geliştirildi” diye konuştu. 

Aclan Acar, “drive projesi kapsamında yetkili satıcılar ve servislerimiz için insan kaynaklarının tüm alanlarında yürütülecek bir dizi çalışmalar hazırlandı. Bu proje ile amacımız, işletmelerimizde hedeflerimizle örtüşen kadroları oluşturma, bu kadrolara yapılacak yatırımlar, verilecek eğitimlerle mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, potansiyellerini en verimli şekilde kullanmalarına olanak sağlayarak, sürdürülebilir başarı için işletmelerine bağlı ve katma değer yaratan çalışanlar yaratabilmektir” dedi.