DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, 8 Aralık’ta yapılan online toplantıyla 2020 yılın değerlendirmesini yaparak 2021 yılına dair öngörülerini de paylaştı.

Sezer, 2020 yılını pandemi etkisinde geçtiğini belirterek, 2020 yılı için yüksek hedefleri olduğunu, seneye iyi başladıklarını ancak nisan ve mayıs aylarında düşüşler yaşandığını söyledi. Pandemide nakliye ayağının ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü de aktardı ve bu nedenli ikinci dalganın daha yumuşak geçtiğini belirtti.

BULGARİSTAN’IN TEK KUTU SİSTEMİNE GEÇMESİ İLE BÜYÜDÜK

Nakliyecilerin şu anda işlerinden memnun olduğu anlatan Sezer, DKV için de yılın çok iyi geçtiğini söyledi ve şunları aktardı: “Bu sene çok ürünümüz oldu ve bu ürünlerimiz nakliyecilerimizin ihtiyaçlarını karşıladı. Bunlardan en önemlisi Bulgaristan’da DKV Box’ı sunmamız oldu. Bulgaristan’da elektronik otoyol sistemi başladı. Sistem bilinmiyordu, pandemi vardı ve kutu bulunamıyordu ve Türk nakliyecileri etkilendi. Biz de yerel tedarikçi ile kutu tedarik etme çalıştık, anacak pandemi nedeniyle kutu yetişmedi. Eylül ayında DKV Box Europe’a Bulgaristan eklendi ve 6 ülkeye çıktık. 12 senedir yaşamadığımız yoğunluk yaşıyoruz. Kutu sipariş sayımız çok yüksek.”

MACARİSTAN KUTUSU DA GELİYOR

Deniz Çokcos Sezer, tek kutu sistemine geçecek ilk ülkenin Macaristan olacağı bilgisini de verdi, ve 2021 yılının başında bunun gerçekleşeceğini anlattı. Daha sonra gelecek ülkenin ise İtalya olduğunu belirtti.

KAZAKİSTAN’DA YENİ İSTASYON AĞI DEVEREYE ALINIYOR

2020 yılında sundakları önemli hizmetlerden birinin de Avrupa-Asya Projesi kapsamında Kazakistan’da DKV kart hizmetlerinin başlaması olduğunu aktaran Sezer, “Uzun zamandır bekleniyordu. Önümüzdeki yıl yeni bir istasyon ağı daha eklenecek ve burada otoyol ödemeleri çalışmalarımızı sürüyor” dedi.

DKV FERİBOT HİZMETİNE YOĞUN TALEP

Sezer bu yıl hizmete aldıkları DKV Feribot rezervasyon portalının beklediklerinin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirtti. Sezer, “Bu hizmetimiz sayesinde nakliyeciler, Avrupa’daki feribot hatlarının fiyatlarını ve çalışma saatleri görebiliyorlar ve rezervasyon ve ödemelerini yapabiliyorlar” dedi.

LINE HİZMETİ İLE GPRS ÜZERİNDEN YÖNLENDİRME YAPILIYOR

DKV’nin şu anda sadece Almanya’da uygulamada olan Line hizmeti hakkında da bilgi veren Sezer, “Bu hizmetimizle araçlar GPRS üzerinden takip ediliyor. Yükleme ve boşaltma noktalarının girilmesiyle birlikte zorunlu takograf çalışma saatlerini de hesaplayarak doğru zamanlamayı verebiliyor. Akaryakıtın doğru noktadan alınmasını sağlıyor. Nakliyeciyi en iyi fiyatı veren akaryakıt istasyonuna yönlendiriyor” diye konuştu.

2021’DE MACARİSTAN VE AZERBAYCAN DEVREYE GİRECEK

2021 yılına dair de bilgiler veren Sezer, Macaristan tek kutu sistemi ve Azerbaycan’da akaryakıt hizmetinin önemli gelişmeler olacağını aktardı.

TÜRKİYE’DE OTOYOL ÖDEMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sezir DKV olarak Türkiye’deki otoyollarla ilgili bir görüşmemiz var. Pandemiden dolayı oldukça uzadı. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Bunu sağlayacağız. Özellikle Tır’ların güzergahında bu hizmeti vermek istiyoruz” dedi.

ALMANYA VE LÜKSEMBURG’TA AKARYAKIT FİYATLARI ARTACAK

Sezer, 2021 ocak ayından itibaren Almanya’da ve Lüksenburg’ta akaryakıt fiyatlarının karbon vergisi nedeniyle aratacağını söyledi. Sezer, “Almanya’da 0,8 cent, Lüksemburg’da 0,7 cent artış olacak. b da ton başına 20 euro demektir. Almanya’da bu artış 2025 yılında ton başına 55 Euro’ya kadar çıkacak” dedi.

AVUSTURYA AKARYAKIT KDV İADESİNİ KALDIRIYOR 

Sezer, 2021 yılı için önemli bir gelişmeyi paylaştı ve Avusturya’da şu anda konuşulmakta olan vergi reformu yasası kapsamında üçüncü ülkelere getirilmek istenen akaryakıt KDV iadesinin iptalin Türk nakliyecisi için önemli bir gelişme olduğunu aktardı. Sezer, bunun yasayamşasının Haziran 2021 tarihihde olacağını beklendiğini ancak son gelen bilgilere göre daha da erken olabileceğini söyledi. Sezern bu yasalaştığında buradan KDV iadesi alınamayacağını bunun yerine Slovenya ve Macaristan gibi ülkelerin önemli hale geleceğini ifade etti.