Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer yönetiminde büyük başarılara ve rekorlara imza atan DKV Euro Service Türkiye, sisteme katılan yeni müşteriler, artan cirolar, yeni hizmetlerin (tek kutu) pazara kazandırılması gibi konularda yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Bu başarı grafiği şirketin global yönetiminin de dikkatini çekiyor. Deniz Çokcoş Sezer’den DKV Türkiye’nin 2021 yılı performansını değerlendirmesini ve önümüzdeki dönemde hangi adımları atacaklarını anlatmasını istedik.

TAŞIMALAR ARTIYOR, DKV YENİ HİZMETLERİ DEVREYE ALIYOR

Sezer, 2021 yılında uluslararası karayolu taşımacılık sektöründeki harekete dikkat çekerek DKV’nin de artan taşıma sayılarına bağlı olarak büyüdüğünü aktarıyor. Globalde sunulan tüm hizmetleri Türkiye müşterilerine sunmadıklarını, buna rağmen geçtiğimiz yıl en hızlı büyüyen üçüncü ülke olduklarını aktaran Sezer, bu yılki rakamlarla yeni bir derece daha beklediklerini söylüyor.

“Biz Türkiye’de her alanda büyüyoruz. Her hafta rekor sayıda yeni müşteri getirmemiz, Avrupa’da tek kutu çözümümüz DKV Box Europe’un pazara penetrasyonunda en yüksek orana sahip olmamız gibi başarılarımız nedeniyle geçen hafta holding ekibi DKV Türkiye’ye sosyal medya hesabından teşekkür etti” diyen Sezer, hizmet kalitesini korumak için çalışan sayısını artırdıklarını kaydediyor.

TEK KUTU SİSTEMİNE GEÇİŞTE BÜYÜK BAŞARI

Bu yılı büyüme ile kapatacaklarını aktaran Sezer, otoban hizmetlerindeki büyümenin de devam edeceğini  söylüyor. Bu büyümede tek kutu sistemi DKV Box Europe’un büyük etkisi olduğunun altını çizen Sezer şu bilgileri veriyor: “Türkiye’de 8 binin üzerinde takılı kutumuz var. DKV Türkiye’nin toplam cirosunda otoban ödemelerinin payı yüzde 30-40 civarında. Şu anda DKV Box Europe ürünümüz, Avrupa’nın tek kutu sistemi EETS (Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti) kapsamında 11 ülkede geçerli. DKV Box Europe kutumuz ile tek kutu sisteminin geçerli olduğu İtalya, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Avusturya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Polonya ve İsviçre’de müşterilerimize hızlı ve kolay ödeme imkânı sunuyoruz.”

Tek kutuya geçen ülkelerden Bulgaristan ve Polonya örneğini veren Sezer, bu ülkelerin yeni sisteme geçiş döneminde nakliyecilerin aksaklık yaşamaması için büyük uğraş verdiklerini ve başarılı olduklarını anlattı. Sezer, “Bulgaristan yeni otoyol sistemine büyük sıkıntılarla geçiş yaptı. Biz anında devreye girdik ve kutumuzu hizmete sunduk. Türk nakliyecilerinin en çok kullandığı güzergâh olan Bulgaristan için sunduğumuz kutu Türk nakliyecilerine özel bir kutu özelliği kazandı. Polonya da 1 Ekim’de otoban sistemini değiştirdi. Bir anda eski kutular çöp oldu. Anında Polonya’ya yöneldik ve önceliğimizi buraya vererek bir gecede Polonya’da DKV Box Europe kutumuzu aktif hale getirdik” diyor.

NET FATURALANDIRMA İLE UYGUN FİYATLI KALİTELİ AKARYAKIT SUNUYORUZ

“Türk nakliyecilerinin yurt dışı akaryakıt alımlarında en büyük iş ortağı olarak hizmet sunan DKV, 44 ülkede 100 binden fazla istasyonda nakliyecilerin yanında” diyen Sezer, Türk nakliyecilerin ortaya çıkan ihtiyaçlarında ve sorunlarında onların yanlarında olmaya devam edeceklerini söylüyor.

DKV’nin Avusturya’nın KDV iadesini iptal etmesinin ardından hemen harekete geçtiklerini belirten Sezer, bu dönemde nakliyecilerin mağduriyet yaşamaması için nasıl bir yol izlediklerini ve getirdikleri çözümleri anlatıyor:

“Avusturya KDV iadesi iptaline karşı hemen harekete geçerek müşterilerimizi bilgilendirdik. Macaristan ve Slovenya’da anlaşmalı olduğumuz, net faturalandırma yaptığımız akaryakıt istasyonlarını nakliyecilere gönderdik. Ardından Macaristan KDV iadesi konusunda zorluk çıkardı ve nakliyecilerden vergi mükellefi olduklarını ispatlayan vergi dairelerinden ıslak imzalar istedi. UND ile birlikte hareket ederek vergi dairelerinden bu belgelerin verilmesini sağladık. Şu anda bir sorun kalmadı.”

Sezer, DKV Kart kullanan nakliyecilerin her zaman daha düşük pompa fiyatına kaliteli yakıt alabildiklerini, ayrıca öne çıkan bir diğer avantajın net faturalama hizmeti sayesinde nakliyecilerin bütün maliyetlerini tek faturada kalem kalem görebilmeleri olduğunu belirtiyor.

DKV LIVE İLE DAHA VERİMLİ, ETKİN VE KOLAY FİLO YÖNETİMİ MÜMKÜN

DKV ile çalışan firmaların Avrupa’da daha az ceza aldığını, sürücüsüne nakit para vermediği için giderlerini kontrol edebildiğini, Ro-La ödemelerini yapabildiklerini, kaliteli yakıta uygun fiyata ulaşabildiklerini anlatan Sezer, nakliyecilerin filo ve akaryakıt tank yönetimini dijitalleştiren DKV Live kutusuna dikkat çekiyor.

Sezer filo yönetim sistemi hizmeti sunan ve araçlara monte edilmesi oldukça kolay olan DKV Live kutu özelliği ile ilgili şu bilgileri veriyor:

“DKV Live filoların gerçek zamanlı takibini ve daha etkin kullanımını mümkün kılıyor. Verimliliği artırıyor, rekabet potansiyelini yükseltiyor ve sürdürülebilirliği destekliyor. Bu kutu ile uzaktan takograf verilerinin yüklenmesi ve saklanması, DKV Kart ile araç eşleştirme yaparak şüpheli kullanımlardan anında haberdar olma, yakıt deposunun doluluk takibi, sürücü davranışını analiz ederek verimliliği artırma, araç filosunun gerçek zamanlı takibi ve daha etkin kullanımı artık mümkün.”

DKV Live kullanan firmaların, anlaşmalı oldukları yük borsası hizmeti sunan firmalar sayesinde buralardan yük bulabildikleri bilgisini veren Sezer, rota planlaması yapılabildiğini, akaryakıt harcamalarının takip edilebildiğini, araçların nasıl kullanıldığının görülebildiğini aktarıyor. Nakliyecilerin karayolu taşımacılık operasyonunda ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere ulaşmayı mümkün kılan DKV Live kutusunun daha da geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Sezer, 2022 yılında yeni özellikler ekleneceğini ve firmalara sunulan avantajların artacağını belirtiyor.

DKV, YEŞİL DÖNÜŞÜME DE ÖNCÜLÜK EDİYOR

2020 Global Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan DKV, koyduğu hedef doğrultusunda 2030 yılında 2019 yılına göre müşterileri ve tedarikçilerinin karbon salımını yüzde 30 azaltacak. Sezer, bunun için Avrupa genelinde elektrikli araçlara yönelik hizmet veren 200 bin şarj istasyon ile anlaştıklarını, onun dışında LNG, CNG, R33 Blue dizel ve HVO fuel gibi alternatif yakıtların satışını yapan geniş bir istasyon ağını devreye aldıklarını belirterek, “18 bin satış noktası ile DKV şu anda alternatif yakıtları piyasaya en fazla sunan kart firmasıdır” diyor.