Avrupa otoyollarında nakitsiz yol yardım hizmetinde lider olan DKV Euro Service, 2019 yılını lojistik sektörüne sunduğu yeni ürünler ve hizmetlerle önemli bir büyüme kaydederek kapatıyor. DKV’nin Türkiye pazarındaki genel payının yüzde 50’ye, kurumsal müşteri sayısının ise 500’e yaklaştığını belirten DKV Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, 2022’ye kadar agresif bir büyüme hedefleri olduğunu söyledi.

Sırbistan’da durmak yok

DKV’nin bu yıl nakliyecilere avantaj sağlayan yeni hizmetlerinden biri, DKV Card’ın Sırbistan’da geçerli olmaya başlaması oldu. Halen Sırbistan otoyolunda tek geçerli kart olan DKV Card’ı kullanan nakliyeciler Türkiye’den Hollanda’ya kadar Hırvat otobanları ve Bulgaristan gümrük ödemeleri dahil hiç kesintisiz 2 bin 700 kilometre yol yapabiliyorlar. DKV aynı zamanda, KDV oranının yüzde 27 olduğu Macaristan’la imzalanan KDV anlaşması sonrası, lojistik firmaları için net faturalama yapmaya başladı. Bu anlaşma ile artık Macaristan da Türk nakliyecisi için önemli bir yakıt ülkesi konumuna geldi.

DKV Box Europe Almanya’da da aktif

Bu yıl DKV, Avrupa Elektronik Geçiş Hizmeti (EETS) kapsamında müşteriler için değer yaratan yeni geçiş kutusu DKV Box Europe’u faaliyete geçirdi. Avrupa’daki bütün önemli paralı yolların ücretlerini ödemek üzere tasarlanan DKV Box Europe; söz verildiği gibi Almanya’da da aktif olarak kullanıma girdi. DKV’nin bu yeni kutusu; Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İspanya, Portekiz’deki paralı yolların yanı sıra Heren Tüneli (Lübeck), Liefkenshoek Tüneli (Belçika) ve Warnow Tüneli (Rostock) için nakliye araçlarının geçiş ücretlerinin ödenmesini sağlıyor. Bu listeye kısa bir süre içinde yeni ülkeler eklenecek.

Deniz Çokcoş Sezer: ‘2022 yılına kadar hedeflerimiz yüksek’

DKV Türkiye Genel Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, yeni yılı agresif büyüme hedefiyle karşıladıklarını söyledi ve şunları aktardı: “Son dönemde DKV’nin üst yönetiminin neredeyse tamamı değişti. Yönetimdeki bu önemli değişiklikler şirkete bir dinamizm getirdi. Bu yıl birçok ürün devreye alındı. Genelde otoyoldaki büyümemiz yüzde 20’lerde olurdu, bu yıl yüzde 30’u aştı. Yakıtta da yüzde 10’un üstünde büyüdük. Piyasanın çok iyi olmadığı bir yılda bu oranlarda büyüme göstermemiz bizi çok mutlu ediyor. Gelecek yıl ise bizi çok güçlü bir büyüme bekliyor. Çünkü 2022 yılına kadar hedeflerimiz çok yüksek.”