DHL Exported programı, kendi ülkelerinde başarılı olmuş ve uluslararası platformlarda adını duyurmak isteyen tasarımcılara dünyanın en ünlü moda haftalarında destek verecek.

DHL’in IMG Fashion işbirliğiyle düzenlediği DHL Exported adını taşıyan program dünya çapında moda sektörüne destek vermeyi amaçlıyor. Uluslararası ölçekteki hedefiyle moda sektörü için bir ilk olan program, kendi ülkelerinde başarılı olmuş ve uluslararası platformlarda adını duyurmak isteyen tasarımcılara dünyanın en ünlü moda haftalarında destek vermek üzere oluşturuldu.

Program kapsamında, dünyanın dört bir yanından tasarımcılar, katılmak istedikleri etkinliği seçip kendilerinden istenen başvuru şartlarını tamamlayarak programa katılma şansı elde edebiliyor. Tasarımcılar, Mercedes-Benz New York Moda Haftası, Londra Moda Haftası, Milano Moda Haftası ya da Mercedes-Benz Tokyo Moda Haftası’ndan birinde yer almak üzere başvurabiliyor. Başvuranlar arasından en çok gelecek vaat eden tasarımcılar, uluslararası isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilerek etkinliklerde boy gösterecek.

DHL, seçilen tasarımcılara dört Moda Haftasında iki sezon boyunca sponsor olacak. Seçilen modacıların koleksiyonları için, moda dünyasına yön veren etkinliklerde defileler düzenlenecek ve etkinlik programında özel yer ayrılacak. DHL defilelerde yer almak üzere seçilecek koleksiyonun New York, Londra, Milano ve Tokyo’ya ulaşımının yanı sıra yapım, malzemelerin temini, nakliye gibi lojistik süreçlerini de karşılayacak.

IMG Fashion Başkan Yardımcısı ve Global Kreatif Direktörü Jarrad Clark, “DHL uzun zamandan beri dünyanın dört bir yanındaki moda haftalarına destek veriyor ve moda endüstrisinin gelişimine yardımcı oluyor. DHL Exported, kendi ülkelerinde fark edilen ancak uluslararası hedeflerine ulaşmada yardıma ihtiyacı olan tasarımcılara destek vermesiyle benzer programlardan ayrılıyor. Farklı ülkelerde yeni yeteneklere ve tasarımcılara destek vermekte olan çok sayıda program olmakla birlikte, DHL Exported programı günümüz dünyasında uluslararası ölçekte başarılı olmak için tüm markaların yapması gereken ‘global düşünme’ prensibiyle hareket ediyor” şeklinde konuşuyor.

Kazanan dört tasarımcı Mayıs sonu itibariyle açıklanacak. DHL tasarımcılara koleksiyonları için kumaş ve malzeme tedarikinden başlayıp biten koleksiyonların podyumlara ulaştırılmasına kadar olan tüm süreç boyunca destek verecek. DHL ve IMG Fashion ortaklığında bir de online portal hayata geçirilerek tasarımcıların dizaynlarını dünya çapında pazarlamasına olanak tanınacak.