Omsan geçtiğimiz yıl hem operasyonel hem de finansa alanda başarıyla geçirdi. Firma yatırımlarını küresel lojistik şirketi olma vizyonuna yönelik gerçekleştiriyor.

Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan,  müşteri sayısını artırmanın yanı sıra mevcut müşterilerinin memnuniyetinin artırılmasına da büyük bir titizlik gösterdiklerini söylüyor. Hedefledikleri finansal sonuçları gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Küçükertan,

“Türkiye ve Avrupa’da ekonomideki büyümenin yavaşlamasına rağmen sektörün ortalamasının üzerinde büyüyerek 2013 yılını yaklaşık 650 milyon TL’lik bir ciro büyüklüğüne ulaştık” diyor.   

Son dönemdeki global ekonomik koşulların, Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere gelişmekte olan çeşitli ekonomileri önemli bir konuma taşıdığını aktaran Osman Küçükertan, bu gelişim fırsatını değerlendirerek geçtiğimiz yıl Fas’ta Omsan Maroc adlı bir şirket kurduklarını belirtiyor.  

Demiryoluna yatırım yapıyor

Omsan’ın 2013 yılında gerçekleştirdiği bir diğer önemli yatırım da MV Unyecem 1 adlı bir çimento gemisinin satın alınması oldu.  Bu gemi pnömatik tahliye sistemine haiz ilk Türk bayraklı çimento gemisi olması nedeniyle Türkiye’ye kazandırılmış önemli bir yatırım.

Omsan, çevreci ve rekabetçi bir taşıma modu olan demiryolu taşımaları için filosuna 180 adet konteyner ekledi.

Depolama hizmetlerini geliştirmek amacıyla ileri teknoloji yatırımlara da ağırlık veren Omsan, Tuzla Depo’sunda kendi bünyesinde geliştirdiği “Otomatik Ayrıştırma Sistemini” devreye aldı. Projenin sonraki aşaması için TÜBİTAK – TEYDEB’den hibe alınarak mevcut sistemin geliştirilmesine başlandı. 2013 yılı içerisinde Omsan’ın güvenilirliğinin tescil edildiği bir önemli gelişme de Omsan Lojistik ve Omsan Fransa’nın, AEO yani Basitleştirilmiş Gümrük İşlemleri Sertifikası’nı alması oldu. Böylece, Omsan Lojistik tüm Türkiye gümrüklerinde, Omsan Fransa ise tüm AB gümrük ofisleri nezdinde güvenilir firma kategorisinde değerlendirilmeye başlandı.

2014 hedefi 750 TL milyon ciro

Omsan Küçükertan, küresel lojistik şirketi yolunda yatırımlar yaptıklarının altını özellikle çizerek, 2014 yılında yüzde 15 büyüyerek 750 milyon TL ciro hedeflediklerini kaydediyor. Küçükertan hedeflerini şöyle anlatıyor:  “2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföyündeki ağırlığımızı artırmayı, gemi, lokomotif ve müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımlarıyla intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda taşımayı hedefliyoruz.  Malatya ve Gaziantep’te 2 yeni Bölge Müdürlüğünü daha hayata geçirerek yurtiçindeki yapılanmamızı güçlendireceğiz.  Bir sosyal sorumluluk projesi olarak kendi mühendislerimizle geliştirdiğimiz simülatör ile ekonomik ve güvenli sürüş sağlamaya yönelik şoför eğitimlerine ağırlık vermeyi, mevcut depolarımızda kullandığımız ekipmanları modernleştirmeyi, araç park sahası ve iş süreçlerinin verimliliğini artırmaya yönelik bilgi teknolojileri yatırımlarını tamamlamayı planlıyoruz.”