Ultra Large lastik ürün grubu olarak adlandırılan ve ağırlıkları ortalama 1.5 ton ile 5.5 ton arasında değişen lastiklerden 16 adedini Haziran ayında Demir Export’a tedarik eden Goodyear, satış sonrasında lastiklerin performans takibini de yapacak.

Goodyear, Koç Grubu’nun madencilik faaliyetlerini yürüten şirketi Demir Export’a 10 adet 37.00R57 ve 6 adet 27.00R49 ebadında olmak üzere toplam 16 adet Ultra Large lastik satışı gerçekleştirdi.

Lastikler, Türkiye’nin madencilik sektöründe önde gelen firmalarından Demir Export’un faaliyet alanlarından biri olan Sivas-Kangal Kömür İşletmesi’nin dev rijit kaya kamyonlarında kullanılacak. Jant çapı 49 inç ve 57 inç olan bu lastikler sırasıyla 300 ton yüklü ağırlığa sahip 
CAT 789C ile 150 ton yüklü ağırlığa sahip iş makinelerine takılacak.

Ultra Large lastikler, satış öncesi ve sonrasında ciddi teknik bilgi, fiyatlandırma ve tedarik sürecinde ise çok dikkatli takip gerektiren özel bir ürün grubu olarak öne çıkıyor.

Goodyear Sivas-Kangal Kömür işletmesine tedarik ettiği lastiklerin satış sonrasında da performans takibini, Goodyear’ın global iş makinesi lastik takip sistemi olan EM-Track ile gerçekleştirecek.