Allison Şanzıman Arazi Araçları Global Pazarlama, Satış ve Servis Müdürü Chris E. Vargo, yeni şanzıman modeli ile ilgili yaptığı açıklamada; “9832 Petrol Sahası Serisi, özellikle en zorlu arazilere yönelik basınç pompaları için kesintisiz tork ve maksimum beygir gücü sağlamak üzere geliştirildi. Ayrıca bu seri, ‘sınıfında en iyi’ güç/ağırlık oranını sağlamak üzere rakiplerinden %44 daha hafif olarak tasarlandı,” diyor.

Enerji sektöründe, son yıllarda petrol ve gaz yataklarının daha derin seviyelerde olduğu ve çıkarılması için çok daha fazla basınç uygulanmasının gerektiği Çin gibi bölgelerde daha yüksek beygir gücü ihtiyacına doğru bir geçiş görülüyor. Öte yandan bu bölgelerdeki olumsuz yol koşulları ve dağlık araziler de genellikle çalışma alanına taşınabilecek ekipmanların boyutunu ve miktarını kısıtlıyor. Allison 9832 Petrol Sahası Serisi, tüm bu sorunları çözüme kavuşturuyor.

Vargo açıklamasında; “9832 Petrol Sahası Serisi’nin mevcut ürün yelpazesine eklenmesi ile Allison artık tüm petrol yatağı uygulamaları için eksiksiz, güvenilir ve tam otomatik şanzıman serisini sunabilen tek şirket oluyor. Hem sondaj, hem basınçlı pompalama işlemleri, hem de kuyu hizmetlerinin en verimli şekilde yerine getirilebilmesi için yeterli güce sahip bir modeli kullanıma sunuyoruz,” diyor.