Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Türkiye'deki Çin Büyükelçiliği'nden ticaret ataşesi Zhu Guangyao ve DHGate Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zhang Jianxin dahil birçok önemli misafir ve Türkiye'deki çeşitli çevrelerden şahsiyetler etkinliğe katıldı.
İstanbul Şişli'de yer alan ve yüzölçümü 5 yüz metrekareyi bulan Türkiye E-Ticaret Merkezi, DHGate ve Türkiye'deki QT Grubu'nun ortak yatırımlarıyla kuruldu. Türkiye'deki piyasa ihtiyaçları uyarınca ilk grupta 3C ürünleri, anne ve bebek ürünleri ve ev eşyaları dahil bine yakın ürün merkezde yer alıyor. Gelecekte daha fazla kaliteli Çin malları merkeze getirilecek.
Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, yaptığı konuşmada, Çin hükümetinin ortaya koyduğu Kuşak ve Yol inisiyatifinin Türkiye'nin "Orta Koridor" planıyla örtüşmesinin iki tarafın çeşitli alanlarda işbirliğini gerçekleştirmesine temel oluşturduğunu belirtti.
Galip Zerey, her zaman Çin'le e-ticaret dahil çeşitli alanlardaki işbirliğini geliştirerek aralarındaki ortaklığın derinleştirilmesine destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.