Hem Türkiye hem de insanlık tarihi için büyük öneme sahip olan, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’e 19 yıldır destek veren Shell Türkiye, Stanford Üniversitesi’nin yürüttüğü Araştırma Projesi’ne bu yıl da katkıda bulunuyor. Çatalhöyük’te (Konya) 2003 yılından bu yana kazı ve araştırma çalışmalarına paralel olarak yaz aylarında Shell  Türkiye’nin katkılarıyla Arkeoloji Atölyesi etkinlikleri de düzenleniyor.

Çatalhöyük çevresinde yaşayan çocuklara Çatalhöyük’ü tanıtmak amacıyla başlatılan proje,  yetişkinler ve Türkiye’nin her yerinden ulaşan ziyaretçilerin de katılımı ve yoğun ilgisiyle sürdürülüyor. Öncelikle çocuklar olmak üzere farklı yaş ve meslek gruplarından, arkeoloji ve kültürel mirasımıza ilgi duyan herkese açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi bu yıl 27 Haziran’da başlayacak, 30 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

Katılımcıların ücretsiz olarak yararlandığı, Cuma hariç haftanın 6 günü, 10.00 - 15.00 saatleri arasında açık olan Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi’ne konuklar, rezervasyon ile kabul ediliyor.

Dünyanın en büyük arkeolojik araştırmaları arasında yer alan ve 2012 yılında Unesco tarafından Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Çatalhöyük’te yürütülen Arkeoloji Atölyesi’nde, başta çocuklar olmak üzere ilgilenen herkese Çatalhöyük tanıtılıyor, Çatalhöyük örneğinden yola çıkılarak ülkemizin kültürel mirasına karşı koruma ve sahiplenme duyguları kazandırılıyor. Bugüne kadar 6000’e yakın katılımcının ücretsiz olarak yararlandığı atölye etkinliklerinin sonunda, katılımcılara ‘kültürel emanetlerin koruyucusu’ sertifikası veriliyor.