Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, 10-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Türkiye’nin en hızlı ve kaygan zeminli aynı zamanda pilotajı öne çıkartan özel etaplarına sahip Eskişehir Rallisi’nde de genç pilotlarıyla en iyi sportif mücadeleyi vermek için start alacaklarını vurguladı. 

2013 yılında hem Pilotlar Şampiyonluğu’nu hem de Takımlar Şampiyonluğunu kazanarak başarılarına yenilerini ekleyen Castrol Ford Team Türkiye, 2014 sezonun yarışı olan Ege Rallisi’nde elde ettiği başarıyı Eskişehir Rallisi’nde de de devam ettirmeyi hedefliyor. 10-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Türkiye’nin en hızlı ve kaygan zeminli özel etaplarına sahip Eskişehir Rallisi’nde start alacak tüm yarışmacılar, 125 km’si özel etap olmak üzere toplam 304.3 km toplam uzunluğa sahip aynı zamanda pilotajı öne çıkartan bu yarışta en iyi sonucu almak için mücadele edecekler.

Serdar Bostancı, ilk yarış olan Ege Rallisi’nde aldıkları puanlar sayesinde bu yarışa Takımlar, Pilotlar, Gençler ve iki çeker liderliği ile başladıklarını ve liderliklerini pekiştirecek değerli puanları almak konusunda da genç pilotlarına ve ekibe inançlarının tam olduğunu da açıkladı. 2012 sezonunda Eskişehir Rallisi’nde başarılı sonuçlar aldıklarını hatırlatan Bostancı, Ford Otosan’ın İnönü Fabrikası nedeniyle adeta kendi evlerinde start alacak olmalarının manevi bir avantaj yarattığını da vurguladı.

Castrol Ford Team Türkiye; stratejik öneme sahip Eskişehir Rallisi’ne iki Ford Fiesta S2000 ve iki Ford Fiesta R2’yle katılıyor. 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2. Yarışı olan Eskişehir Rallisi öncesinde genel klasmanda ilk iki sırada yer alan Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi,

Ford Fiesta S2000’lerle zirve mücadelesi gerçekleştirecek. Castrol Ford Team Türkiye, aynı zamanda Ege Rallisi’nde “Gençler” birinciliği ve “2 Çeker” kupasını Ford Fiesta R2’yle lider tamamlayan Buğra Bağnaz-Burak Erdener ikilisinden de yine iyi sonuçlar bekliyor. Kendi evinde start alacak olan Eskişehirli genç pilot Buğra Banaz, Ford Fiesta R2’yle kendi evinde yükselen performans grafiğini sürdürmek istiyor.